Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО: Чим сам стигао у Брисел питали су ме за Русе и С-400! Његов одговор понизио је ЕУ!

Председник Србије Александар Вучић састао се у Бриселу са председником Европске комисије Жаном Клодом Јункером и комесаром за приступне преговоре Јоханесом Ханом, а након разговора обратио се медијима и прокоментарисао актуелна дешавања у Србији и нападе опозиције

Иначе, током разговора председник Србије и највиши званичници Европске комисије размотрили су ситуацију на Западном Балкану, политику проширења ЕУ као и напредак Србије на путу ка чланству у ЕУ. Састанак је одржан у седишту Европске комисије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија ће у свој европски пут градити добре односе и са другима, понашати се као одговорна земља. На питање зашто су видљивији наши добри односи са Русима, одговорио сам да ми када хоћемо да купимо оружје од неке западне земље као да нисмо суверене земље – рекао је Вучић, и додао:

То је променио само Макрон, за друге има комисија, чекања, па за шта ће вам…Руси ништа не питају.

Он је додао је да је боље, од других у региону, предвиђао шта ће се дешавати око процеса европске интеграције и да је то рекао и Едију Рами и Зорану Заеву приликом сусрета у Новом Саду.

– Наше је да у региону уређујемо боље односе, чувамо стабилност, радимо и спроводимо реформе, а да ли ће “да нас се сете за дан безбедности“, то је друго питање“ – казао је он.

Истакао је да ЕУ не може да очекује од нас више од рационалног приступа европским интеграцијама, и да није реално очекивати страховити ентузијазам и одушевљеност грађана Србије.

Вучић се у обраћању медијима осврнуо и на спаљивање књига заменика градоначелника Горана Весића и покушаја линча.

– Ја не могу да верујем да је некоме пало на памет да је држава организовала цео тај догађај. Срећом, четири починиоца су приведена, а видели сте и видео снимак како је био договорен тај напад, како трче по подземној гарази и јуре за возилом Скупштине града. Тај ко спаљује књиге, томе ни животи људи нису важни. Немојте да буде да нисам упозорио. Остаје да људи верују у рад државних служби, као што је случај отмице дечака у Пазови, као што је случај са отетом децом у Турској, па у Ирану. Ја ћу ићи у Иран за месец дана и том приликом ћу да се захвалим на свему што су учинили да се деца безбедно врате у Србију – рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг