Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО СВИМА! Прво испитајте моју имовину: То ће бити праведно

Он је навео да тај закон неће донети толико велике економске ефекте, али ће донети више морала и правде, те да је уверен у његово усвајање

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће, када буде усвојен нови закон о пореклу имовине, инсистирати да буде први чија ће имовина бити испитана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Видећемо да ли ће закон бити усвојен сад или у фебруару. Не мислим да је добро да буде оруђе у изборној кампањи, јер мислим да би многи врло тешко објаснили своју огромну имовину“, рекао је Вучић новинарима.

Он је навео да тај закон неће донети толико велике економске ефекте, али ће донети више морала и правде, те да је уверен у његово усвајање.

Истакао је да ће инсистирати да буде први чију ће имовину испитати јер, како каже, нема смисла да се испитује имовина лидера опозиције Драгана Ђиласа или Вука Јеремића, а да он не прође кроз то.

Тек када он буде испитан, каже, може се то тражити и од осталих.

„Инсистираћу да испитају све сто имам у иностранству, све те куће и апартмане од Атине до Беча, што су лагали ових година, да испитају постојање било ког рачуна у банци мог или члана моје породице у иностранству. Да испитају сву имовуну у земљи и да са тим резултатом изађемо пред грађане да виде да од 2008. године немам никакво повећање имовине, поготово од 2012. године, када сам преузео важне државне функције“, рекао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће „као питбул“ наредних годину дана инсистирати на одговору о наводном тровању чланова изборне комисије на Косову који су пребројавали гласове из централне Србије, и да ће и следеће године о том наводном тровању говорити И пред УН.

“Такве политичке лажове свет није видео. Та доза безобзирности, да нормалну земљу оптужују за тако нешто, није виђена. А, онда дође стручњак Курти да прича о нормализацији са Србијом“, казао је Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише бројање гласова из Србије у заштитним оделима.

Указао је да је питао ЕУ, шта они у Бриселу мисле, да ли се ради о антраксу или новичуку, и казао да му се чини као да су добили Вариола веру.

„Још ме нису обавестили о томе“, казао је.

Њима је, како је истакао, проблем што је јасно проценио зашто су целу фарсу направили.

„Нећу их пустити, иако ће се трудити да прикажу да се ради о пестициду, да смисле да је постојао неки смислени разлог, иако је јасно да није било ништа инфективно. То су радили из политичких разлога“, нагласио је он.

НИКО НАМ НИШТА НЕ НУДИ, СЕМ ДА ПРИЗНАМО КОСОВО

Председник Александар Вучић изјавио је данас да Београду нико ништа не нуди кад је реч о косовском питању, сем да призна Косово у границама у којем су га признале западне земље.

На питање да ли је тачно да му је специјални изасланик америчког председника за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел експлицитно тражио признање Косова, а заузврат нудио инвестиције, Вучић је рекао да је са њим имао позитиван и добар разговор и да неће да одговара на нагађања и претпоставке које се појављују у јавности.

„Ви мислите да нам је неко други нешто друго нудио, пошто слушам приче како је подела издаја…? Нама нико ништа не нуди, сем да признамо независно Косово у целини граница независног Косова. Ако знате неког да ми је нешто друго понудио, покажите ми га“, рекао је Вучић.

Он је затражио и да му покажу оног коме је наводно обећао да ће да призна независност Косова.

„Наслушао сам се тих лажи, као што седам година слушам приче да нешто не ваља, а цео свет се диви нашој економији. Били смо на ивици амбиса, а данас је Србија жива економија која брзо напредује…“, рекао је Вучић.

МОЛИМ СРБЕ НА КИМ ЗА СТРПЉИВОСТ И ТРПЕЉИВОСТ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да га брину напади на српски народ на северу КиМ, а да ће лекова и хране бити.

Он је рекао да је добио писма у којем га упозоравају да неће више да трпе, али их је позвао да реагују трпељиво и стрпљиво.

„Моја молба је да буду трпељиви и стрпљиви“, поручио је Вучић.

Вучић је, у изјави новинарима, а поводом најава из Приштине да ће сутра спровести контролу апотека на северу КиМ, нагласио да ће држава Србија бити уз свој народ И да ће имати лекове И храну.

На питање да прокоментарише све учесталије нападе на Србе, приметио је да у Приштини нису ни свесни шта раде, И шта је то што чине, да не разумеју да су се променила времена, као И да ово није 1997, ни 1998, 2004. Или 2008..

“Ако неко жели да то не види, очи да му отворим не могу“, казао је он.

 

Извор: Тањуг