Свет Србија

Вучић посланицима Европске уније открио оно што нико није !

Регионална сарадња, јачање односа са суседима и наставак политике помирења представљају наше спољнополитичке приоритете рекао је председник Србије Александар Вучић на данашњем састанку са представницима Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Србије и Европске уније (ПОСП).

Вучић честитао је Тањи Фајон на избору за председницу делегације Европског парламента при парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ. Он је позитивно оценио договор лидера земаља чланица о носиоцима најзначајних функција у ЕУ и изразио наду да ће институције ЕУ и у новом саставу наставити да подржавају политику проширења и европски пут Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да Србија поздравља избор Владимира Билчика на место новог известиоца ЕП за Србију, уз захвалност његовом претходнику, Дејвиду Мекалистеру, на доприносу и активној подршци европским интеграцијама Србије.

– Србија се залаже за мир и стабилност у региону, а регионална сарадња, јачање односа са суседима и наставак политике помирења представљају наше спољнополитичке приоритете – истакао је Вучић и додао да Србија придаје велику важност Берлинском процесу, чији се значај огледа у пружању подршке европским интеграцијама Западног Балкана кроз конкретне пројекте и мере.

Председница ПОСП Тања Фајон је рекла да се Европски парламент залаже за проширење ЕУ и да је Србија међу најозбиљнијим кандидатима. Она је честитала на економским успесима Србије и захвалила на могућности да Европски парламент посредује у дијалогу власти и опозиције. Фајон је изразила забринутост за слободу медија, али је истовремено честитала на изради медијске стратегије.

– Европски парламент ће наставити да активно подржава политику проширења ЕУ и заговара српски приступ као најбољи начин за напредак у европским интеграцијама – рекла је Фајон и додала да очекује да ће Европски савет променити одлуку у вези са Северном Македонијом и Албанијом и да ће послати позитиван сигнал тим земљама пре Самита ЕУ – Западни Балкан у Загребу.

Извор: Блиц.рс