Србија

БИВШИ МИНИСТАР УЗЕО 2 МИЛИОНА ДА ПРИЗНА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Нећете веровати ко је Албанцима помогао да добију наводну независност!

Да претпоставимо да су Пацолијеве паре легалне, да ли је плаћано новцем из криминалних кругова?, питају саговорници Курира

Велики број земаља признао је независност Косова у замену за новац, па се намеће питање да ли је та независност купована парама албанске мафије, наводи председник скупштинског Одбора за Косову и Метохију Милован Дрецун!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је тако реаговао на наводе медија да је бивши министар спољних послова Малдива Ахмет Шахед осумњичен да је примио мито у износу од два милиона долара за признање независности Косова.

Притисак

– Имали сте, с једне стране, притисак Запада, пре свега САД, на те мање земље да признају Косово као независну државу, а с друге стране, ту је био и овакав начин лобирања и куповине признања. То се, ево, сад и показује – каже Дрецун и додаје:

– Мало земаља је имало интерес да призна Косово, јер је то кршење и у супротности је са међународним правом. Али, хајде сад да одемо даље – чијим парама је купована независност Косова? Да претпоставимо да су Пацолијеве паре легалне, да ли је независност купована и новцем од албанске мафије? Да ли ће то неко да истражи?

Лобирање

Подсетимо, приштински Зери пише да су медији на Малдивима пренели да је посланик Мухамет Нашед поднео захтев тамошњем парламенту да спроведе истрагу и утврди чињенице о овом случају. У захтеву се тражи и да се одлука о признавању Косова преиспита, као и да ли је тај поступак у складу са међународним стандардима. У предлогу поднетом парламенту наведена је и изјава одлазећег шефа косовске дипломатије Беџета Пацолија у којој, како се наводи, признаје да је трошио новац лобирајући како би повећао број земаља које ће признати Косово. Малдиви су признали независност Косова у фебруару 2009, скоро годину дана након проглашења независности.

 

Извор: Курир.рс