Издвајамо Србија

„ЧУО САМ ДЕЦУ КАКО ВРИШТЕ И ОДМАХ САМ ОДЈУРИО ТАМО!“ Јунак из Велике Плане открио како је спречио ужас

Фото: Фејсбук принтскрин

Чуо сам децу како вриште из учионице и одмах сам одјурио тамо. Мушкарац је стајао наоружан усред учионице.

Овим речима за „Блиц“ препричава драму Славољуб Стојадиновић, професор физичког који је спречио већи ужас у средњој школи у Великој Плани у коју је упао Горан Т. (46), наоружан до зуба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чуо сам децу како вриште и одмах сам дотрчао из фискултурне сале. Рекао сам ђацима да беже напоље из учионице, па сам скочио на њега и отео му аутоматску пушку – препричава детаље драме Стојадиновић и додаје да је током рвања повредио руку.

Како каже, драма се догодила у току шестог часа на часу филозофије.

– Почео сам да причам са њим. Он је у једном трену окренуо поглед ка табли и тада сам скочио на пушку. Почели смо да се рвемо, успео сам да му отмем оружје – рекао је он.

Фото: Фејсбук принтскрин

Како каже Стојадиновић, у том тренутку Горан Т. испалио је два хица, али га срећом није погодио.

– У том тренутку он је запуцао и испалио је два хица, срећом у плафон – рекао је он за „Блиц“ из болнице где је након драме превезен на прегледе.

У пуцњави срећом нико није повређен, а нападач је ухапшен.

Горан Т. из Ликвадице код Велике Плане упао је у Средњу економско-угоститељску школу „Вук Караџић“ наоружан аутоматском пушком, а код себе је имао и ручну бомбу, пиштољ и експлозив.

Прве информације указују да је у питању психички оболео мушкарац који је хтео да направи талачку ситуацију у школи, али је срећом осујећен у намери.

Како је пренео Пинк, мушкарац који је отворио ватру желео је да изазове талачку ситуацију у средњој школи како би му се наводно обратио председник републике или министар унутрашњих послова.

 

Извор: Блиц