loading...
Србија

ДАЧИЋ ШОКИРАО АЛБАНЦЕ: Још једна држава повукла признање Косова а ово је доказ (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Република Науру је 17. држава која је повукла признање једнострано проглашене независности такозваног Косова. Заменик министра спољних послова Науруа уручио је српском шефу дипломатије Ивици Дачићу примерак ноте коју су упутили нашој Амбасади у Аустралији.

У ноти се каже да је Република Науру преиспитала своју одлуку о признању тзв. Косова, да је одлучила да повуче признање Косова као независне државе и да ће прекинути све дипломатске контакте које су до сада имали са Косовом, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Закључили су да је одлука била преурањена и да је противречила принципима Резолуције СБ УН 1244.

„То је за нас од великог значаја јер је то још једна, 17. земља, која је повукла признање од укупно 193 чланице Уједињених нација“, навео је Дачић.

„Ја сам прошле недеље рекао да је стање када је реч о земљама које су признале или нису признале Kосово било 94 према 94, плус 5 земаља за које се не може тачно рећи какав је статус, али углавном је реч о земљама које ми рачунамо да нису признале, а Kосово их рачуна да су их признали. Значи, ако сада имамо у виду ову ноту Науруа, тренутно стање је да 95 земаља не признаје Kосово, 93 земље признају Kосово и пет земаља је, да тако кажемо, у статусу уздржаних“, рекао је Дачић, наводи се у саопштњу Министарства.

Како је рекао, наставиће се са овим активностима, у циљу заштите државних и националних интереса и заштите нашег територијалног интегритета.

Дачић је раније за Спутњик најавио да се очекује још повлачења признања назависности Косова.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...