Србија

ДРАМА: Отмичари покушали да киднапују Терзића !

Алекса Терзић, млади фудбалски репрезентативац Србије и донедавни члан Црвене звезде, успео је да умакне отмичарима који су хтели да га убаце у гепек после бурних сцена на новобеограским улицама, што је само нова епизода у његовој прилично бурној каријери.

Сматран једним од највећих талената у последње време, Терзић је још као 11-годишњак дошао из ФК Младеновац у клуб са „Маракане“, у коме је прошао све млађе категорије црвено-белих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај Младеновчанин, рођен 17. августа 1999. је трогодишњи уговор са Звездом потписао 2016., када је увелико био кадетски репрезентативац. Играо је и за омладинску, а потом и за младу репрезентацију наше земље, чији је и сада члан.

Био је још прошле године пријављен као члан екипе српског првака за квалификације за Лигу шампиона, али је као 18-годишњак за први тим дебитовао у јулу 2018. против Динама из Врања, 28 дана пре 19. рођендана. У другој утакмици у којој је заиграо, против Чикаричког, асистирао је Славољубу Срнићу за погодак у победи од 2:1.

Његов таленат није прошао незапажено страним скаутима, па га је Фиорентина у јуну 2019. купила од Звезде, а ових дана се хвали његовим умећима на тренинзима:

Он је претходне дане провео са „орлићима“, који су у Нишу одиграли два меча у квалификацијама за Европско првенство. Заиграо је у победи наше младе репрезентације над Естонијом и то као резерва, а на клупи је остао у поразу од Русије у утакмици одиграној у уторак увече.

По свој прилици се одмах после тог меча на „Чаиру“ упутио у Београд, где је, возећи БМВ, ушао у свађу са двојицом младића која су била за воланом Аудија. Како је „Блиц“ сазнао, прво је у саобраћају дошло до сукоба, а затим у Улици Јурија Гагарина и до удеса када је Ауди ударио у кола фудбалера, у којима је он био сам.

Када је Алекса Терзић изашао из аутомобила, они су покушали да га убаце у гепек, међутим, успео је да их савлада и да им побегне.

Двојица младића су након тога узели његов ауто и побегли ка насељу Калуђерица, где су касније и ухапшени, након што је Терзић пријавио случај полицији.

Извор: Блиц.рс