Србија

Инцидент у СУДУ: Покушао да пререже себи врат за говорницом !

У току суђења „ваљевској групи“ пред Специјалним судом у Београду оптужени Зоран Јеличић пререзао је себи врат пред свима у судници.

Јеличић је, како је речено Танјугу, нанео себи лаке повреде на врату металним предметом од једног центиметра који није детектован на КД вратима, због своје минималне величине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол суда Татјана Тешић прецизирала је за Танјуг да је Јеличић себи нанео површинску рану, док га је правосудна стража спречила у даљем самоповређивању.

Одмах је реаговала и Хитна помоћ која се налази у згради суда, где му је указана прва нега.

Он је био одвезен у Ургентни центар, али је одмах пуштен кући.

До овог инцидента дошло је јутрос у току суђења у случају познатом као „ваљевска група“ пред Специјалним судом у Београду.

Оптужени Јеличић се јавио за реч, изашао за судску говорницу и уз речи „Сада ћу се убити пред свима“ из џепа извадио оштар предмет и пререзао себи врат.

Ваљевска група је похапшена 2009. године у великој акцији полиције због низа кривичних дела, а првостепено суђење је и даље у току.

Припадници ове групе се терете за тешка убиства, злочиначко удруживање, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, изнуду и наношење лаких и тешких телесних повреда и изнуде новца.

Тада су лишени слободе Милан Лазаревић, Зоран Јеличић, Милан Милијановић, Небојша Голоскоковић, Александар Павловић, Дејан Велимировић, Мирко Лазаревић, Марко Миличковић и Александар Бошковић.

Извор: rs.sputniknews.com