Србија

ИЗДАТО УПОЗОРЕЊЕ! Србији прети велико невреме и олуја! Ево шта се дешава!

РХМЗ је издао упозорење на јак и олујни југоисточни ветар које важи од данас до краја викенда

Ова три дана у кошавском подручју очекује се ветровито време са јаким и олујним југоисточним ветром. Посебно ће бити критично на југу Баната и у доњем Подунављу због удара и до 24 м/с.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Управо због ове најаве, Јавно предузеће Путеви Србије апеловало је на учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни приликом вожње наредних дана.

Учесницима у саобраћају саветује се да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и да прилагоде брзину кретња условима на путу.

РХМЗ је за данас најавио умерено облачно време са сунчаним интервалима, осим у Тимочкој Крајини, где ће бити тмурно, повремено са сипећом кишом.

Ујутру понегде краткотрајна магла и ниска облачност, а увече и у току ноћи се очекује наоблачење с кишом, које ће се из Црне Горе преко јужне и западне Србије ширити ка Војводини.

Ветар ће бити слаб и умерен, у Поморављу и на југу Баната повремено јак, југоисточни. Увече и у току ноћи кошава у појачању, нарочито на југу Баната, где се очекују олујни удари. Најнижа температура од 3 до 9 степени, а највиша од 14 до 19 степени. У Београду ће бити умерено облачно са сунчаним интервалима и већи део дана суво.

Ветар ће бити слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура око 9 степени, а највиша око 18 степени. Увече и у току ноћи повремено краткотрајна киша уз појачавање кошаве. До понедељка у већем делу умерено облачно и суво, само у Тимочкој Крајини облачно, тмурно, повремено са слабом кишом. У кошавском подручју поновно јачање југоисточног ветра који ће у јужном Банату и доњем Подунављу повремено имати олујне ударе.

Од уторка претежно облачно, местимично са кишом уз слабљење југоисточног ветра.

 

Извор: Тањуг