Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ издали упозорење за овај викенд: Ево шта нас очекује !

У кошавском подручју и на планинама данас и сутра се очекује даље јачање југоисточног ветра, који ће на југу Баната достизати олујне ударе око 20 м/с. У недељу ће јачина ветра бити и преко 24 м/с, када ће удари кошаве бити најјачи, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

Слабљење ветра очекује се у понедељак, док ће од уторка дувати углавном умерен југоисточни ветар, који ће само на југу Баната повремено имати и јаке ударе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До краја дана, променљиво облачно са дужим сунчаним периодима, ветровито и топло, осим у Тимочкој Крајини, где ће бити облачно и хладније.

Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и јак, који ће на југу Баната повремено имати олујне ударе. Јутарња температура од 5 до 14, највиша дневна од 15 на истоку до 23 степена на западу.

У недељу променљиво облачно, суво и топло. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак, на југу Баната и у доњем Подунављу са олујним ударима. Најнижа температура од 5 до 12, највиша од 17 до 22.

У Тимочкој Крајини облачно и хладније, повремено са сипећом кишом, а највиша температура око 13 степени. Током ноћи јаче наоблачење са запада и југозапада са кишом и локалним пљусковима.

Извор: Телеграф.рс