Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ УПОЗОРИЛИ! Ево када у Србију стиже захлађење и први снег

Минимална температура ће бити од 7 до 13 степени, док ће максимална дневна бити од 10 степени на северозападу до 20 степени на југоистоку Србије

Ниске температуре, кажу метеоролози, нису ни на видику, захлађење може да се очекује тек почетком децембра. Наредних дана ће температуре достизати 20 поделак, али дуваће јаки ветрови.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У Србији ће у четвртак бити умерено до потпуно облачно, биће могућа појава кише. Ветар ће бити слаб, на северу Србије дуваће северозападни, а на југу јужни и југозападни ветар. У току вечери се очекује разведравање.

Минимална температура ће бити од 7 до 13 степени, док ће максимална дневна бити од 10 степени на северозападу до 20 степени на југоистоку Србије“, рекао је за Курир Ђорђе Ђурић, метеоролог Weather to umbrella

Петак ће бити веома топао за ово доба године и биће углавном суво са сунчаним интервалима, дуваће јачи југоисточни ветар. Максимална температура биће од 15 до 21 степен, а у Тимочкој и Неготинској Крајини од 11 до 15 степени.

Слично време ће бити и током суботе и недеље и понедељка, очекују се високе температуре, до 22 степена, док се у ноћи између недеље и понедељка и у понедељак ујутро очекује пролазно наоблачење са кишом. Током викенда и у понедељак ће дувати умерен до јак југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама очекују се и олујни удари.

„Хладног времена нема ни на видику, уживаћемо у температурама од 20 степени најмање наредних 10 дана, снега неће бити ни на планинама. Могуће је захлађење тек почетком децембра, али то није још увек сигурно“, наглашава Ђурић.

 

Извор: Курир.рс