Србија

МЕТЕОРОЛОЗИ УПОЗОРИЛИ! Стиже нам промена времена! Спремите се за снег!

Први снег у нижим пределима Србије очекује се 8. децембра, али ће се због високих температура одмах отопити, најављују метеоролози. Према њиховим речима, права зима са пуно снега и температурама испод нуле чека нас тек од јануара.

Како показује дугорочна прогноза Републичког хидрометеоролошког завода, у наредних 30 дана смењиваће се сунце, ветар, киша и снег. Јутарња температура ће се кретати од минус два до пет, док ће највиша дневна бити око 10 степени. Први снег, који ће пасти почетком следећег месеца, нече се задржати у нижим крајевима, а формирање снежног покривача могуће је само у планинским пределима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метеоролог Бранко Бјелић из РХМЗ је појаснио какво нас време чека и објаснио смену временских прилика.

Према садашњим показатељима, Србија ће се забелети почетком децембра, али ће се ретко где снег задржати, пошто ће температуре бити у плусу. Прогноза показује да нас тако чекају три дана са снегом и суснеживом, 16 са јаким ветром и 11 кишовитих дана. Захлађења и “дебели” минуси се за сада не прогнозирају до краја године. Јутарња мерења ће се кретати од минус два до пет степени, док ће се највиша дневна кретати од петог до десетог подеока – каже Бјелић.

Слично време, само без снега, очекује нас и у следећих пет дана, када ће преко дана температуре бити 14 степени.

– Међутим, због јаког југоисточног ветра имаћемо утисак да су температуре доста ниже. Ветар ће бити најјачи на југу Баната и у Подунављу, где се очекују олујни удари – објашњава Бјелић.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Информер.рс