Издвајамо Православље

МОЛИТВА ЧИНИ ЧУДА: Ако не можете да нађете сродну душу, посетите овај МАНАСТИР (ВИДЕО)

У новом интервју оца Симеона тема је била положај српског народа, као и опасностима које га окружују.

Отац Симеон напомиње да технологија није сама по себи лоша, али да се корисност исте понекад губи у злоупотреби, и препоручује да се користи умерено и усмерено. Да ако смо дошли по неку информацију на интернет ту информацију потражимо и да не губимо време на обиље других информација које нам интернет гура поред тражене.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наш познати духовник каже да ће Косово опет бити наше, ако се потрудимо да будемо православни Срби а не некакви други, јер српство и православље иду заједно. Наше светиње одређују наше границе и ако се вратимо Богу и Светом Сави, освестимо се, покајемо, причестимо, постанемо небески народ божији, све ће то поново бити наше.

Положај српског сељака је такође била тема, отац Симеон нам напомиње да је рад сељака потцењена категорија, да пшеница не сме да буде 17 динара, да кисела вода не сме да буде скупља од млека, и да тај животни и цивилизацијски стил који новац ставља на пиједестал не може да изађе на добро.

Као позитивне помаке отац Симеон наводи да се ипак нешто дешава и да једна део Срба полако али сигурно почиње да се враћа у Србију и на своја огњишта, и наводи пар примера. Бела куга је и даље горући проблем који је у унутрашњости изражен много више него у великим градовима.

Манастир Рукумија је српски православни манастир који је познат по бројним исцељењима и читању молитви, отац напомиње да је доста људи нашло свога пара у манастиру и да већ има доста „манастирске деце“, то јест деце која су проистекла из оваквих веза , манастир сваке прве суботе у месецу обичава да чита молитве за проналазак сродне душе, и да се тада окупља доста младих људи који после литургије поседе у манастиру, а није ретко и да се тава дружења заврше браком.

Погледајте видео:

Извор: Правда/Србија јавља