loading...
Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Затворене границе, чека се удар!

Власти Колумбије су донеле одлуку да затворе копнене границе са свим суседним државама од поноћи у среду 20. новембра, до 5 ујутру 22. новембра, због великог протеста који ће бити одржан у четвртак, саопштила је колумбијска миграциона служба.

„Затварање границе почиње данас у поноћ и трајаће до пет ујутру, у петак 22. новембра“, наводи се у саопштењу које је објављено на сајту ресора.

„Одлука се односи на све копнене и речне границе са Бразилом, Венецуелом, Перуом и Еквадором. Ова мера има за циљ да се осигура пуна безбедност током манифестација које ће се одржати у различитим регионима земље у четвртак 21. новембра“, додаје се у тексту.

Како се наглашава, у петак ће „гранични прелази бити појачани додатним службеницима миграционе службе“.

У четвртак 21. новембра грађани Колумбије намеравају да изразе своје незадовољство социјалном и економском политиком администрације председника Ивана Дуке.

Власти су изразиле бојазан да протести у Колумбији могу кренути сценаријом суседних латиноамеричких држава који су праћени вандализмом, нередима, као и многобројним људским жртвама и озбиљном материјалном штетом.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...