Свет Србија

НОВА ПРАВИЛА: Немачка уводи жестоке критеријуме за Србе ! Више нећемо моћи у Немачку !

Фото: Pixabay.com

Провера знања немачког језика и увођење старосне границе за становнике Западног Балкана који би да емигрирају у Немачку новине су Закона о емиграцији чија примена ће почети 1. марта 2020. године, кажу у Немачко-српској привредној комори.

На конференцији за новинаре, директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап рекао је да ће становницима Западног Балкана бити доста теже отићи у Немачку јер, додаје, више неће уживати привилегије у односу на становнике из других делова света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навео је да ће убудуће знање немачког језика становника Западног Балкана који би да оду у Немачку морати да буде на високом нивоу, што раније није био случај.

Такође, каже, постојаће старосна граница, која раније није постојала.

Међутим, није прецизирао до које старосне доби ће становници Западног Балкана моћи да одлазе у Немачку, али је најавио да ће о новим решењима немачког Закона о емиграцији бити речи у петак, 22. новембра у Београду, на конференцији „Западни Балкан и немачка привреда: Инвестиције – Добављачке иницијативе – Мобилност“.

„На конференцији у петак желимо да разјаснимо сва питања у вези са новим законом“, рекао је Кнап и додао да ће на том скупу бити речи о томе како ће у будуће изгледати процедуре.

Каже и да Немачка уводи пропис који ће важити за цео свет.

Извор: Информер.рс