loading...
Регион

ОВА ИЗЈАВА ЈЕ ПОТРЕСЛА ЦЕО БАЛКАН! Довели су вам мигранте, и они ће код вас и остати!

Мигранти су доведени у БиХ да ту и остану и у току је сложена операција њиховог насељавања под будним оком СДА и Бакира Изетбеговића.

То тврди експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

“Мигранти су доведени да овде остану. БиХ је слепа улица. Из БиХ они не иду никуда. У току је сложена операција под будним оком СДА и Бакира Изетбеговића да се мигрантима насељава БиХ”, рекао је Галијашевић за “Новости”.

Он наводи да су у БиХ стигле десетине хиљада мушкараца, махом бивших бораца и џихадиста, који су, разочарани поразом Исламске државе, побегли из својих држава.

“У БиХ немамо посете амбасадора Пакистана, Авганистана или Сирије мигрантским камповима. Они знају да су се решили проблема и пребацили га у БиХ”, истиче Галијашевић.

Како указује, следећа фаза Сарајева је да мигрантима полако почну да дају и држављанство БиХ.

Председник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорде Радановић рекао је да су успели да онемогуће да на локацији Медено Поље код Гламоча и Петровца буде изграђен мигрантски камп, али да је сада “нациљано” српско село Липа код Петровца.

Он је додао да Срби неће допустити насељавање миграната на вековну српску земљу, где ислам никада није постојао и да су спремни на блокаде путева ако поцну да пребацују мигранте из Бихаћа у село Липа.

“Циљ је да се мигранти населе на наша огњишта, да подижу куце и џамије и да, када једном доду, ту и остану. На мигрантима многи зарадују у Сарајеву, али и у Бихаћу. Варају се у Сарајеву ако мисле да ће Срби мирно седити и гледати шта се дешава”, рекао је је Радановић за “Новости”.

Како наводи лист, око 30.000 миграната налази се у овом тренутку у БиХ, а већ дужи период траје акција бошњачких политичара да их сместе у Федерацију БиХ на подручја општина Дрвар, Петровац, Грахово и Гламоч, где су Срби већинско становништво.

 

Извор: Тањуг

loading...