Спорт

ОВАКО ЉУТОГ НОВАКА СКОРО НИСТЕ ВИДЕЛИ! Јако сам разочаран, ово нисте смели да урадите! Огласио се и Енди Мари

Тенисери Канаде изазвали су велику контроверзу предајом меча на Дејвис купа, коју је прокоментарисао и Новак Ђоковић.

Наиме, Денис Шаповалов и Васек Поспишил су Канади донели победу над САД и послали је у четвртфинале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Победа над Американцима обезбедила им је прво место Групе Ф, пошто су претходно савладали и Италију, али се онда десио спорни моменат.

Капитен Канађана Френк Данчевић је одлучио да преда дубл меч који је самим тим окончан са предајом од 6:0, 6:0 у корист Американаца.

То није имало утицај на победника Групе Ф, али је могло да има утицај на пласман САД и однос са другим екипама, пошто би та репрезентација била у повлашћеном положају у борби за једну од две најбоље другопласиране екипе из свих шест група.

Канађани су тиме поклонили противнику сет-количник од 2-0 и гем-количник од 12:0, али ни то није помогло, с обзиром да су САД победиле Италију са 2-1, што им није било довољно за потенцијални пласман даље.

Новак Ђоковић је прокоментарисао потез селекције Канаде.

„Мени се то лично не свиђа. То не би требало да буде дозвољено. Разумем да је Канада (у том тренутку) већ прошла. Можда су хтели да одморе играче за четвртфинале и наставак турнира?“, запитао се Ђоковић и наставио:

„Ипак, то ми не делује поштено – да нека екипа на поклон добије 6:0, 6:0 јер у том тренутку иде на мегдан Италији“.

Са Новаковим ставом усагласила се већина тениске јавности, уједно и Енди Мари.

„То није добра ствар. Једна од позитивних ствари (новог Дејвис купа) је та што у групи нема небитних мечева, сви дуели су уживо. За Канаду је тај меч у теорији био небитан јер су већ прошли даље, али је он имао велике импликације на остале екипе које су имале шансу да буду другопласиране“, истакао је Мари.

Канада се у четвртфиналу састаје са Аустралијом, у четвртак од 18 часова, док се остали четвртфинални дуели играју у петак.

 

Извор: Б92

Ознаке