Спорт

ОВО ДО САДА НИЈЕ ВИЂЕНО! Новак плакао као киша на конференцији за медије: Ово је последњи сусрет…

Конференција за медије српске Дејвис куп репрезентације после пораза од Русије је вероватно најтужнија икада у спорту – сузе су пустили сви наши тенисери, изузе Јанка Типсаревића, укључујући и селектора Ненада Зимоњића!

Свет спорта то није видео!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак Ђоковић, Ненад Зимоњић, Филип Крајиновић, Душан Лајовић и Виктор Троицки, коме је овај неуспех најтеже пао, плакали су као деца док су се обраћали новинарима.

Само је Јанко, коме је овај завршни турнир Дејвис купа био последњи наступ у каријери, смогао је снаге да задржи сузе.

„Последњи сусрет златне генерације“, застао је Зимоњић и заплакао подсећајући да је Србија у овом саставу тријумфовала у Дејвис купу 2010. године.

„Ми нисмо ни пријатељи ни саиграчи, ми смо породица“, поручио је Новак, а надовезао се Типсаревић:

„Нећу памтити победе и поразе, већ наше пријатељство“.

Душан Лајовић је истакао да је поносан.

„Поносам сам и срећан што сам у животу имао среће да се нађем у право време на правом месту да учим од оваквих асова“, изјавио је Лајовић.

Ипак, Виктор је био најтужнији. Троицки је заплакао још на терену непосредно после пораза у дублу од Руса, а онда су му сузе потекле и на конференцији. Једва је говорио…

Познати италијански новинар је у једном тренутку позвао све присутне да поздраве Србе и њихову експлозију емоције, па су наши тенисери добили громогласан аплауз.

Дирљиво!

На крају и један лепа вест – постоји шанса да ће Србија за следећу годину добити специјалну позивницу за завршни турнир Дејвис купа, то јест да неће морати да игра квалификације што у највећој мери зависи од тога да ли ће Новак Ђоковић играти.

 

Извор: Курир.рс