Србија

Ово је председник Србије поручио грађанима !

Председник Александар Вучић поручио је данас да ће се све док буде имао снаге и енергије борити да остави Србији много више него сви који су пре њега обављали тај посао.

„И гарантујем вам то“, рекао је председник Вучић, коментаришући, иначе, констатацију новинара Н1 телевизије да се чуло шта је министар здравља Златибор Лончар рекао о његовом здрављу, и да су многи функционери говорили да му је позлило због Н1, те питање шта је истина и да ли је исправно кривити новинаре за оно што се догодило.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, уз опаску да ће бити отворен, рекао да нема, нити ће икада имати икакве везе новинар Н1 са његовим здравственим стањем.

Објаснио је да његови здравствени проблеми немају никакве везе са новинарским питањима, нити са Н1, већ се ради о хроничној болести, која је постала акутна: „Ја сам хронично болестан. Проблеми које сам имао били су у том тренутку акутни. То се увек догоди. То дође као ‘савршена олуја’. Ја сам и данас болестан и под терапијом целодневнмом, и то није тајна“, објаснио је он.

Вучић је казао да њега брине то што су Н1, а и њихов шеф све време лагали да је он или неко од његових рекао да је му је здравствено стање повезано са питањем новинара те телевизије.

„Никакве везе Н1 нема са мојом болешћу. То је моје и моје је да то носим. Не смета ни када ми неки желе пет метака у леђа из Локалног фронта. Тако се јунаци обрачуванају са противницима. Али ми смета када неки, који би требало да буду новинари, кажу да не би требало да се бавим овим послом ако не подносим питања“, рекао је он.

Истакао је да може да „подноси“ свакаква питања, и да се радује сваком ко пита нешто, било сувисло или, некада, несувисло.

„На основу њих, лакше објашњавам народу разлику између истине и лажи, за шта се неки други залажу“, поручио је он.

Поновивши да његово здравствено стање нема везе са Н1, додао је да није неко ко је најбољег здравља на свету.

„Али док будем имао снаге и енергије борићу се и оставићу Србији много више него сви који су пре мене обављали овај посао. То гарантујем. У смислу километара путева, пруга, позоришта, музеја , и висине плата и пензија. По томе се људи мере“, казао је он.

Вучић је истакао да ниједног секунда није рекао да је неко крив за његово здравствено стање.

„Ја бих том новинару орден дао. Могао сам месец дана да објашњавам како се води прљава кампања и не би ми било тако успешно као тог дана, да људи виде на какве глупости се позивају. У политичком смислиу бих му дао орден“, рекао је и додао: „Међутим, оно с чим нећу да се усагласим јесте језик кампање која се води против Сузане Васиљевић и других, иако је она против овога што сада говорим. Један високи функционер тог удружења Локални фронт каже треба ми испалити пет метака у леђа па да се напијемо од радости. Није вам то ни вест. Други новинар каже за Верицу Брадић „где ћеш да радиш сутра“. И то вам није вест. Али, је страшна хајка уколико је неко рекао „можеш да поставиш питање како хоћес“, на све ће Вучић да одговара. Не могу да се сагласим да је постављено питање било пристојно и васпитано“, рекао је он додајући да се ради о перверзној инверзији која је фасцинантна.

„Захваљујем вам се, моји здравствени проблеми немају везе са вама, нити би било фер и коректно да то кажем, нити инсинуирам. Нећу да причам колика је моја преткомора или све. Какве то везе има са вама? Да би била у таквом лошем стању потребне су деценије, а не један дан који ми је, иначе, донео велико политичко задовојтство“, додао је он.

Јер, како је истакао, они које протежира Н1 пали на шест одсто, сви заједно.

„Када претите људима „ми ћемо да бијемо“, када Сузана Васиљевић с правом каже десничари деле летке, немојте да с правите да то није тако. Они су вам делили летке у лице, али вам не одговара да кажете да су то десничари, мора да кажете да је то Вучић, а тај који их је делио позвао је 10 пута на моје убиство“, рекао је Вучић.

Критиковао је што се праве неки наивни да ништа не разумеју и тврде да су стално жртве које неко наводно дира.

„Радите свој посао, када год хоћете дођите да постављате питања. Имате право на одговоре, а политичке противнике побеђиваћу не што брже говорим, већ радом, марљивошћу, свим овим што нисте могли ни да сањате да видите у прошлости. Колико пута смо слушали бајке о ауто-путу кроз Сићевићку клисуру и другим местима, а сада је све то постало стварност и реалност“, рекао је он.

Вучић је рекао да је његово здравље нарушено тиме што му је природа то дала, уз његову непажњу, то јест неузимања редовно лекова за срце и хипертензију.

„Захвалио бих се свима који су бринули, није била лака ноћ у петак на суботу. Хвала на бризи и посебно онима који су желели да нестанем јер ме мотивишу да се још више, снажније, храбрије и одлучније борим за Србију него што сам чинио до јуче“, истакао је он.

Извор: Курир.рс