Издвајамо Србија

ОВО ЈЕ УБИЈЕНИ ВОЂА АЛКАТРАЗА: Осуђен је за напад на Бриса Татона а сада је изрешетан

Фото: Јутјуб Grobar Alcatraz

Један од вођа озлоглашене групе навијача партизана „Алкатраз“, Љубомир Марковић Кића је познат као један од организатора линча Бриса Татона, који је страдао године у Београду, за шта је био правоснажно осуђен.

Марковић је 2011. осуђен на 30 година затвора, да би казна била смањена, а Марковић је после боравка у затвору у Сремској Митровици, на слободу изашао 2017. године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марковић је у табор навијача Партизана прешао заједно са Александром Вавићем.

Он је како наводе медији заједно са Вавићем и Ђорђем Прелиће, такође осуђеном на 15 година због убиства Татона, поникао на Карабурми, а двориште основне школе “Филип Вишњић” је било познато као њихово упориште.

Љубомир Марковић Кића је заједно са Дамјаном Шобићем, Драганом Мишчевићем, Драганом Ловреом раније био оптужен да је изазвао нереде на утакмици ОФК Београд – Партизан 31. августа 2008. године.

Навијачка група „Алкатраз“ је иначе била у жестоком сукобу са противничком екипом „Забрањених“.

Убиство Бриса Татона

Поводом смрти навијача из Француске Бриса Татона, оптужнено је 14 навијача Партизана да су, као саизвршиоци, починили тешко убиство, јер су 17. септембра 2009. на Обилићевом венцу, на смрт претукли Татона, непосредно пред одржавање фудбалске утакмице Партизан – Тулуз.

У оптужници Вишег тужилаштва у Београду наводи се да су напад на навијаче француског Тулуза, међу којима је био и настрадали Татон, организовали Прелић (25), затим вођа навијачке групе „Иридућибили“ Иван Грковић (27) и Љубомир Марковић (29), такође један од вођа групе „Алкатраз“, и за сада непознати вођа групе „Ребелс“.

Они су позвали мобилним телефонима остале окривљене и друге за сада непознате нападаче. Сви су се нашли 17. септембра 2009. у Теразијском парку, где је Пузигаћа поделио бакље и палице, а Владан Сувајац (22) хируршке маске.

Прелић, Марковић, Грковић и Пузигаћа наставили су да координирају напад на француске навијаче мобилним телефонима и свима су саопштили да су они у „Ајриш пабу“ на Обилићевом венцу.

Извор: Курир.рс