Спорт

ПРИЧАО О ЂОКОВИЋУ! Федерер шокирао све! Право је чудо да смо Новак и ја још увек…

Швајцарац је после 96 минута игре у О2 Арени поражен од Стефаноса Циципаса са 6:3, 6:4 па ће остати и даље на бројци од шест титула на завршним мастерсима.

Грчки тенисер је приказао одличну игру и заслужено је славио, а Федерер је после меча признао да му није јасно како су, поред толико талентованих играча, чланови „велике тројке“ и даље на самом врху.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Гледам листу играча који су завршавали годину на првом месту, ко је све био број један протеклих година и сматрам да је лудост да је то увек био неко од нас тројице“, алудирао је на себе, Надала и Ђоковића.

Швајцарац каже да није далеко дан када ће их млађи скинути са врха.

„Не заборавите, нико од нас се не подмлађује. Шансе да нас престигну се повећавају, не зато што смо ми све лошији, већ зато што су они све бољи и бољи. Верујем да је тако“, додао је Роџер.

Није био задовољан својим издањем у сусрету са Циципасом.

„Нема дилеме да сам имао своје шансе. Не знам тачно зашто се све овако завршило. Претрпети брејк после два промашаја на смечу у једном гему, то се одавно није догодило, ако је икад и било. Тешко је било прихватити тако нешто. То је нешто што се не тренира. Стопала ме нису слушала“, додао је Федерер.

Каже да је мало тога шта било добро у његовој игри.

„Прихватио сам све и чак сам и прилично добро ушао у меч. Било је добрих деоница, али у њима ствари нису функционисале добро, да будем искрен, биле су прилично лоше. Не смете то дозволити на овом нивоу, тако да је све ово било прилично разочарање за мене“, закључио је Швајцарац.

 

Извор: Б92