Свет

ПУТИН ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ ЕУ! Чека вас распад! Ово се тиче и Србије!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да није искључено да и неке источноевропске земље можда размишљају о изласку из Европске уније у наредних неколико година.

Путин је то рекао учесницима инвестиционог форума „Русија зове“ и подсетио да је несклад унутар ЕУ почео због система расподеле фондова који предвидја да се значајна подршка у износу од неколико десетина милијарди евра пружа „земљама које још нису достигле одређени ниво економског развоја“, преноси Тасс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Негде око 2028. године поједине источноевропске земље достићи ће такав ниво економског развоја због чега ће морати да плаћају. Нисам сигуран да тада не би поновили размишљање Велике Британије (о напуштању ЕУ) – рекао је Путин.

Москва спремна на сарадњу у истој мери као Вашингтон

Русија је спремна за сарадњу са САД у истој мери као и Вашингтон, изјавио је Путин.

– Имамо више истовремених платформи за сарадњу. Спремни смо за њу у истој мери као и наши амерички партнери – истакао је Путин.

Руски председник се нада да ће домаћи политички фактори у Сједињеним Америчким Државама на крају престати да утичу на њене односе са Русијом.

– Овај фактор домаће политичке борбе до сада је имао негативан утицај на руско-америчке односе. Надам се да ће то престати једног дана – рекао је Путин на Форуму за капитална улагања ВТБ „Русија зове“.

 

Извор: Тањуг/ Срна