Регион

СКАНДАЛ У ВОЈСЦИ! Војним хеликоптером превозили шверцера оружјем! Комадант: Ово се никад пре није догодило

У хрватској војсци избио је нови скандал пошто су тројица пилота Хрватског ратног ваздухопловства из војне базе у Земунику под истрагом цивилне и војне полиције.

Пилоти су војним хеликоптером превозили шверцера оружјем, а полиција је претресом њихових кућа пронашла и већу количину војне муниције, пренео је Дневник Нове ТВ.

„Они су удаљени из летачке службе и ускраћена су им одређена материјална права која су везана за летачки додатак“, казао је бригадни генерал Мато Микић, командант Хрватског ратног ваздухопловства.

„Ово је изоловани случај, то се у Хрватском ратном ваздухопловству досад није догодило. И даље ћемо предузимати мере да спречимо такве случајеве“, додао је Микић за Нову ТВ.

Пилоти су војним хеликоптером превозили шверцера оружја. Заједно су прошли контролу, а шверцера вероватно нико није питао за документе. Шверцера оружја су превозили док су били на дужности, у склопу својих планираних војних задатака, а све се догађало пре два месеца.

Уз то, шверцера су прерушили. Он је у војну базу, а онда и у хеликоптер, ушао у униформи војног пилота. Мушкарац је од раније познат полицији.

 

Извор: Тањуг