Регион

СКАНДАЛОЗНЕ ОПТУЖБЕ ИЗ БУГАРСКЕ: Србија увлачи Софију у шпијунски скандал!

Атлантски савет Бугарске је оптужио Милована Дрецуна, председника Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије, да жели да увуче Софију у шпијунски скандал.

„С обзиром на контекст и изјаве српског посланика, можемо да претпоставимо да би на крају од таквих злонамерних изјава против Бугарске корист могла да има Москва, која има намеру да искористи Београд за ширење руског утицаја на Балкану. Стога је могуће да је реч о још једној акцији која је подстакнута из Кремља, а чији је циљ да компромитује нашу земљу помоћу локалних српских руководилаца“, наводи се у саопштењу Организације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Атлантског савета су такође истакли да српски политичар на тај начин покушава да скрене пажњу грађана своје земље са скандала о шпијунажи Срба у корист Русије.

„У овом случају примењује се тактика ’клин се клином избија‘. Супротстављање једном скандалу помоћу другог скандала. Ствар је у томе да је скандал са врбовањем српског држављанина реалан, док је нови скандал, који укључује Бугарску и Атлантски савет Бугарске, очигледно, измишљен. На крају крајева, Кремљ је заинтересован за то“, закључује се у саопштењу бугарског савета.

Српски политичар Милован Дрецун је скренуо пажњу на саопштење бугарског Атлантског савеза о опасности која прети због тога што Србија током војних вежби користи руске системе С-400.

Према мишљењу Дрецуна, нису случајни коментари бугарске организације о С-400 и „руском хибридном рату у Бугарској и њиховим покушајима да изврше терористичке нападе у суседним земљама“ баш у овом тренутку.

 

Извор: rs.sputniknews.com