Русија Свет

ШОКАНТНО! Америка се спрема за оружани сукоб са Русијом: Трамп шаље армију у ову земљу!

Пољски лист “Мисл Полска” описао је два сценарија могућег оружаног сукоба између Сједињених Америчких Држава и Русије.

Први подразумева да америчка војска изведе јак напад користећи сва расположива средства, укључујући и нуклеарно оружје, преноси Спутњик.

Аутор текста сматра и да овај концепт доноси приличан ризик, будући да Кремљ може да задржи могућност да “изведе једнако деструктиван контранапад”.

Други сценарио укључује неколико корака. Главни задатак је ставити Русију у економску изолацију. Овај концепт је осмишљен тако да “доведе до смене политичког руководства” земље. Управо овај концепт се и примењује последњих година, сматра пољски аутор текста.

Новинар Антониј Коњушевски ка#е и да је вероватноћа избијања ратних дејстава сасвим реална, јер би Вашингтону хитно могао да буде потребан “релативно велики рат”.

При томе се Русија посматра као највероватнији противник, а Сједињене Америчке Државе требало би да “покушају да покоре земљу заједно са њеним геополитичким простором”.

Лист наглашава да је Русија у изузетно тешким околностима “успела да направи неколико мајсторских шаховских потеза” – да постигне успех у Сирији, успостави односе са Турском и Израелом, док је Вашингтон “претрпео понижавајући пораз на Блиском истоку”.

 

Извор: rs.sputniknews.com