Русија Свет

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКИ ХАОС: Курди напали РУСКУ ВОЈСКУ !

Фото: јутјуб

Појавио се нови снимак са севера Сирије где се виде бесни демонстранти који бацају камење и молотовљеве коктеле на руска војна возила.

Демонстранти су највероватније Курди, а ово није први пут да нападају руске и турске патроле. Такви напади су сада постали свакодневни, а постоји бојазан да сукоб са Курдима на северу Сирије може да ескалира, и самим тим да доведе до руских жртава. Ако је сада Курдима дозвољено да малтене некажњено нападају руске патроле камењем и молотовљевим коктелима, следећи на реду могу бити напади навођеним противтенковским ракетама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Окопно возило повећане заштите К-63968 „Тајфун-К“ има универзалну намену. Спада у категорију средстава која се на западу означавају као МРАП. Део је шире породице оклопних возила „Тајфун“. Оклопно средство је конструисано у оквиру пројекта „Концепције развоја војне ауто-технике руске армије у периоду до 2020. године“.

Нјегова оклопна заштита је у категорији ИВ СТАНАГ 4569. Она је комбинованог типа (челик и керамика) и у стању је да задржи панцирни метак испаљен из КПВТ кал. 14,5мм. Возило издржава наилазак на експлозивну направу еквивалента 8 кг ТНТ-а.

Ради се о точкашу са погоном 6X6. НЈегова дужина је 8990 мм, а ширина 2550 мм.“Тајфун-К“ је висок око 3300 мм. Маса празног возила изно 21,000 кг, док је максимална маса ограничена на 25,000 кг. „Тајфун-К“ може да достигне брзину до 110 км/ч (по уређеним путевима). Том приликом његов мотор ЈАМЗ-5367 укупне снаге 450 коњских снага троши око 80 литара горива на 100 км. Са пуним капацитетом резервовара „Тајфун-К“ може да савлада растојање од 700км.

Посаду чине три војника. У десантном одсеку може да превози до 14 војника са пуном ратном опремом. Руска армија у свом саставу има више од 300 возила овог типа.

Извор: Srbijadanas.com