Регион Србија

СРАМНО! Албанци понудили Црногорцима савез против Србије, а заузврат ће добити ово…

Кандидат за премијера такозваних косовских институција Аљбин Курти понудиће властима у Подгорици да подрже идеје Приштине у борби против Србије, а заузврат Албанци неће тражити прекрајање „границе“ Црне Горе и лажне државе, сазнаје портал „Борба“

Курти је јавно поручио да су односи са Црном Гором веома добри и да цени став Подгорице кад је реч о независности Косова и подршку Црне Горе за интеграцију лажне државе у међународне институције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Курти види у Подгорици јединог савезника у борби против Београда и то нарочито након одлуке Тиране да подржи „мали Шенген“. Зато му треба ДПС као савезник против Србије. Он ће Подгорици понудити да се не отвара питање кориговања „границе“, а да власт у Црној Гори буде његов партнер – каже саговорник портала „Борба“.

Индикативно је да се прича о овом удруживању актуелизује у сусрет изборима у Србији који су планирани за пролеће.

Лидер „Самоопредељења“ је недавно поручио да верује у разумевање Црне Горе по питању демаркације границе са такозваним Косовом.

– Чим преузмем дужност премијера желим да се састанем са председником Владе Црне Горе и са властима у Подгорици и да видим шта се може урадити – поручио је Курти.

 

Извор: Borba.me/ Информер.рс