Србија

СРБИЈА НА НОГАМА! Председник Вучић отказао све! Ради се о…

Председник Србије Александар Вучић наредних месец дана неће летети авионом због здравствених проблема које је имао претходних дана, сазнаје „Блиц“. Како каже извор нашег листа из председниковог окружења, Вучић је већ отказао посету Ирану која је била планирана за 22. новембар, а потом и Уједињеним Арапским Емиратима.

Председник Вучић имао је добру вољу, планирао је да упркос свему што му се крајем претходне недеље догодило отпутује у Техеран, али је, ипак, по савету лекара морао да одустане – наводи извор нашег листа.

Лекари са Војномедицинске академије били су изричити – лет авионом могао би да изазове погоршање здравственог стања и све док се оно не стабилизује, Вучић ће морати да избегава овај вид превоза.

– Преписана му је терапија које мора да се придржава, а у наредним недељама морао би све своје активности макар да преполови. Све посете које су већ заказане и које ће силом прилике бити померене, само ће бити одложене за неки други датум – открива исти извор.

Иначе, Вучић ће се сутра први пут појавити у јавности од петка и конференције за штампу поводом отварања булевара у Београду на води. Састаће се са представницима компаније „Азвирт“, саопштила је прес служба председника. Након састанка биће потписан комерцијални уговор за изградњу деонице ауто-пута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница.

Вучић је у суботу хоспитализован на ВМА због проблема са срцем, а јутрос је пуштен кући и практично је одмах отишао на радно место. Ипак, из предострожности и по савету лекара данас је радио скраћено, а морао је и да узима терапију која му је преписана због кардиолошких проблема.

Министар здравља др Златибор Лончар истакао је у недељу да председник Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати лекарима ВМА. Одмах по пријему процењено је да је председник Србије животно угрожен, рекао је министар Лончар. Медицински тимови ВМА моментално су спровели све неопходне мере за санирање овако озбиљног стања, а председник Вучић је, према речима министра Лончара, добро одреаговао на терапију која му је преписана.

– Користим ову прилику да лично захвалим медицинским тимовима ВМА, који су још једном показали своју стручност и професионализам – рекао је министар Лончар.

О Вучићевом здравственом стању, говорила је и његова саветница за медије Сузана Васиљевић, која је у недељу увече рекла да је председник провео два дана „на апаратима“ на ВМА. Вучић је, пренела је, био толико лоше да је овај пут сам тражио лекарски преглед.

Подсећања ради, Вучић је у суботу најавио да ће већ од почетка ове недеље бити у „пуном радном погону“.

– Хвала лекарима и запосленима на ВМА. Хвала свима који су бринули. Већ од понедељка бићу у пуном радном погону – поручио је тада Вучић писаном поруком објављеном на Фејсбук страници „Будућност Србије – Александар Вучић“ и на Инстаграму.

Подршку упутили Меркел, Макрон, Ердоган, Орбан, Рама, Заев…

Током викенда председнику Србије жеље за брз опоравак упутили су бројни светски званичници попут Емануела Макрона, Ангеле Меркел, Реџепа Тајипа Ердогана, Матеа Салвинија, Јенса Столтенберга, Виктора Орбана, Зорана Заева, Едија Раме, Маријана Шареца, Борута Пахора…

 

Извор: Блиц.рс