Србија

СТИЖЕ ПОМОЋ ОД 41.000 ДИНАРА! Сјајне вести: Ево шта нас чека

Укупна средства Града Београда, према овом ребалансу, износе око 134 милијарде динара, док ће буџет за наредну годину износити нешто више од 143 милијарде

Одборници Скупштине Београда усвојили су ребаланс градског буџета због одлуке републичке Владе о повећању плата запосленим у јавом сектору од 1. новембра ове године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У образложењу одлуке за ребаланс буџета за 2019. годину заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да суштина овог ребаланса јесте да се обезбеде средства за исплату повећаних зарада запослених. За то је обезбеђено 427 милиона динара, односно 3,38 одсто буџета.

Наравно, у буџету за наредну годину који ће, у складу са законом бити усвојен до 30. новембра, биће обезбеђен новац за повећане плате запослених.

Укупна средства Града Београда, према овом ребалансу, износе око 134 милијарде динара, док ће буџет за наредну годину износити нешто више од 143 милијарде, што је највећи буџет у историји Београда, рекао је Весић.

Он је истакао да би, осим што ће запослени добити повећање плата, требало подсетити да Град већ другу годину заредом исплаћује солидарну помоћ од 41.800 динара запосленима у комуналном систему. Поред тога, исплаћена је и солидарна помоћ у износу од 20.000 динара запосленима у предшколским установама.

Град је запосленима у предшколским установама обезбедио додатних шест одсто повећања зарада, не рачунајући републичко, па они добијају шест одсто већу плату од запослених у предшколским установама у унутрашњости Србије.

Такође, ребалансом је обезбеђен новац за исплату солидарне помоћи запосленима у Градској управи у износу од 41.800 динара, док ће запослени у установама културе и социјалне заштите, који до сада нису добијали солидарну помоћ, добити исту у износу од 20.000 динара. Све ово можемо да радимо јер је буџет града стабилан, али и зато што људи то заслужују, додао је Весић.

Он је истакао, додаје се у саопштењу, да ће ове године суфицит у градским јавним предузећима бити пет-шест милијарди динара, а један од примера улагања у градска предузећа јесте и куповина 65 нових камиона за чишћење снега.

„Ове године ћемо имати први пут сто оперативних камиона за чишћење снега, уз 30 камиона у резерви. Купили смо такође 25 нових камиона за чишћење улица, 35 нових смећара, обнавља се механизација и много се више улаже него раније“, навео је Весић

 

Извор: Еспресо.рс/ Данас