Србија

СВЕ ЈЕ ИСПЛИВАЛО! Ово је истина о снимку на којем је наводно руски шпијун! Потрес у Србији!

Видео снимак у коме наводно руски обавештајац српском официру предаје новац стар је више година.

Осим тога, како Политика сазнаје, особа за коју се тврди да је српски званичник са чином официра, није припадник наших безбедносних структура. Другим речима, то је цивил који је највероватније трговао пословним подацима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се Војно безбедносна агенција бави могућом шпијунском афером у којој руски шпијуни врбују српске агенте и да ће касније данас имати више информација о томе.

„Разговарала сам с председником Вучићем, он је дао налог Војно- безбедносној агенцији да случај испита. Још немамо све податке, уколико се испостави да је све истина, онда ће то бити озбиљно питање и проблем за нас”, рекла је Брнабић за београдске медије.

Она каже да очекује све информације током дана. „Председник је сазвао састанак у својству врховног команданта Војске Србије и обавесетиће нас о резултатима истраге”, закључила је Брнабић.

Утврђује се идентитет непознате особе са снимка
Безбедносно-информативна агенција потврдила је аутентичност снимка на којем рушки обавештајац Георгиј Клебан даје новац једном, наводно српском официру. Снимак је дефинитивно аутентичан и на њему се недвосмислено налази руски обавештајац Георгиј Клебан, речено је Тањугу у БИА.

Када је реч о другом човеку са снимка, за кога су медији објавили да је српски агент, у БИА кажу да на том случају интензивно раде ВБА и све остале безбедносне службе, укључујући и саму БИА, како би сви релевантни подаци бити поступни државном врху, на челу са председником Александром Вучићем.

О детаљима случаја, јавност ће бити обавештена након седнице Савета за националну безбедност, која ће бити одржана у четвртак.

 

Извор: Политика.рс