Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Стигло стравично упозорење! Ако Руси крену на ову земљу, нама следи…

Најбољи одговор Америчком државном секретару Мајку Помпеу око наоружавања Украјине дао је олигарх Игор Коломојски

Одмах после изјаве америчког државног секретара Мајка Помепеа који је ових дана рекао да САД дају Кијеву оружје да могу да ратују против Русије са њим је индиректно полемисао украјински олигарх Игор Коломојски који је 2014 финансирао украјинске националисте који су ратовали у Донбасу, а затим је 2017 морао да напусти земљу због сукоба са тадашњим председником Петром Порошенком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу који је дао ,,Нјујорк тајмсу,, Коломојски је казао оно што мисле многи његови земљаци да су Американци спремни да ратују са Русијом до последњег Украјинца. Тако је Коломојски шокирао многе критиком не само власти у Кијеву него и у Вашинтону.

Прагматични милијардер Игор Коломојски је аргументовао зашто Украјина што пре треба да нормализује односе са Русијом.

– Руси су у сваком случају јачи од нас. Морамо побољшати односе и народ жели мир, добар живот а не ратовање. А ви Американци нас терате да ратујемо и за то нам не плаћате, казао је Коломојски новинарима ,,Нјујорк тајмса,,.Он је додао да Украјину све једно неће примити у НАТО ни у ЕУ и зато не треба трошити време на ,,празне приче,,..

Помпео је иначе критиковао пријашњег председника САД Барака Обаму који није желео да даје а ни продаје војну технику Украјини. Наравно да Помпеова изјава америчкој ТВ има пропагандни карактер јер са противтенковским ракетама ,, џевелин,, које су Американци продали Украјини Кијев није остварио никакву премоћ јер се противнички тенкови и тако налазе на договореној удаљености. Украјински генерали су свесни кад би руска војска заиста добила команду да крене у напад врло би брзо стигла до Кијева.

Споменути украјински олигарх који је од 2017 живео у Швајцарској а затим се преселио у Израел јер та земља не изручује своје градјане без обзира на потернице није нагло заволео Русију него је разочаран у Запад и посебно Америку јер јој није новчано помогао а нити јој је отворио своја тржишта.

-Руски кредити су потребни украјинској економици да би преживела.Верујем да би нам Русија са задовољством дала сто милијарди долара кредита па би за пет, десет година крв заборавила.Најбољи начин да се брзо реше проблем и успоставе односи је давање новца, казао је Коломојски.

Игор Коломојски је и раније говорио да сукоб у Донбасу није испровоцирала Русија већ је сукоб тињао последњих двадесет година.Медјутим Коломоски сматра да је Москва главни спонзор оних на Донбасу који ратују против украјинске војске.

Иначе, Коломојски сматра да би Зеленски требао да отвори истрагу против сина бившег потпредседника САД Джоа Бајдена који је до 2019 био члан савета директора украјинске привате гасне компаније ,, Бурисима,,.

Да подсетимо Игор Коломојски је власник најутицајнијих украјинских ТВ канала и медија-холдинга.Садашњи председник Украјине Владимир Зеленски је стекао популарност као хуморист управо на ТВ каналу Коломојског ,, 1+1,,.

 

Извор: Новости.рс