Свет

УДАРНА ВЕСТ! Хаос на улицама: Ова земља је пред грађанским ратом

Житељи Ла Паза чекају у редовима на улици како би набавили животне намирнице и плин, док присталице протераног председника Ева Моралеса настављају да блокирају главне саобраћајнице у земљи због чега је градском становништву онемогућено снабдевање са сеоских фарми.

Званичници кажу да је велики теретни војни авион Херкулес слетео у Ла Паз носећи месне производе, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, наводе да је успостављен „ваздушни мост“ са Ла Пазом и да ће се обезбедити слична комуникација и са другим великим боливијским градовима који су због блокаде путева одсечени и не могу да се снабдевају.

Бивши председник Ево Моралес је поднео оставку под притиском почетком седмице након недеља протеста и насиља после избора 20. октобра који су му донели победу помрачену оптужбама за превару.

Потом је у Мексику добио азил, а на власт је ступила привремена самопроглашена председница Боливије Жанине Ањез. Међутим, протести Моралесових присталица су настављени у већим градовима Боливије.

Од почетка кризе у Боливији погинуло је најмање 23 људи, а 715 је повређено у сукобима, саопштио је Међуамерички комитет за људска права, преноси Тас.

 

Извор: Тањуг

Ознаке