Србија

УДАРНА ВЕСТ! Медији преносе: Србија ускоро доноси декларацију која ће променити све!

Србија ће донети посебну декларацију о војној неутралности а медији најављују да ће се то догодити на Сретење.

Парламент ће усвојити три документа којима се потврђује неутралност, а та ће позиција први пут бити дефинисана посебним актом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У претходна је два дана председник Србије, подсећа лист, у два наврата „потврдио“ позицију Србије као војно неутралне земље, изјавама након седнице Савета за нацоналну безбедност и затим након конференције за новинаре коју је држао с македонским председником.

Управо је Вучић најавио да у наредна месеца очекује да се пред скупштином појави свеобухватни правно обавезујући политички акт који би значи комплетну потврду унутрашњег и спољнополитичког пута Србије, те потврду војне неутралности и даљег јачања такве позиције.

Припрема се и посебан акт – декларација о војној неутралности, јер, како наводи, до сада позиција војне неутралности није утврђена посебним актом и само је проглашена као део једног документа донетог због статуса Косова и Метохије.

Медији овој теми пишу као о пакету аката којима ће Србија „зацементирати“ свој стратешки правац у наредном периоду, па најављују да ће 15. фебруара у Народној скупштини бити усвојени посебна декларација о политичкој независности и војној неутралности. У том сету наћи ће се и стратегија одбране и националне безбедности, наводе Новости и додају да би то требало да буде најваžнија политичка последица велие шпијунске афере, која је, како наводе, упркос могућим последицама, учврстила државно руководство у намери да по сваку цену одбрани независност Србије и сопствени пут без утицаја страног фактора, било да долази са Истока или са Запада.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг/Политика/Новости