Србија

УДАРНА ВЕСТ! Покушао да се убије! Јелић пронађен без свести на путу

Зоран Јеличић (51), један од оптужених из „ваљевске групе“ који је у среду покушао да се убије у судници Специјалног суда у Београду, јуче рано ујутру пронађен је без свести у селу Чучуге код Уба.

Јеличића, који се терети за бројна кривична дела, међу којима и убиство Жељка Ђедовића 2009, пронашао је таксиста и одмах га одвезао у болници, тврди адвокат оптуженог Драгољуб Ђорђевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мом брањенику су дежурни лекари констатовали само неке огреботине. Нису га задржали у болници и човек је, тако повређен, кренуо да се враћа кући у Ваљево и нестао! Њега је у петак око три ујутру пронашао таксиста на неком сеоском путу у Чачугама како лежи без свести – тврди Ђорђевић.

Адвокат Драгољуб Ђорђевић, који је кажњен са 150.000 динара јер је наводно аплаудирао након инцидента у судници, тврди да је није тачно да је то урадио.

– Моје кажњавање је последица слабости суда. Прво, нисам аплаудирао, јер када неко аплаудира, онда је то похвала раду суда. Цела атмосфера напетости у суду је последица понашања судије и судског већа, а реакција Јеличића уследила је након грубог кршења његовог права на одбрану – каже Ђорђевић.

Како наводи, Јеличић је након тога хитно одвезен у ваљевску болницу.

– Лекари су констатовали да је у полусвесном стању и морали су да му ушивају врат, шокирани што то није учињено на ВМА с обзиром на повреде које је имао! Изгубио је доста крви и поломљен му је прст на десној руци, вероватно приликом интервенције обезбеђења. После интервенције је превезен на неуропсихијатрију, одакле је убрзо пуштен. Да ли је отишао у кућни притвор или притвор, не знам јер са брањеником не могу да ступим у контакт од тада – додаје Ђорђевић.

Подсетимо, Јеличић је покушао да се убије током претреса, незадовољан досадашњим током суђења. Он се у једном тренутку јавио за реч, изашао за судску говорницу и речима да „не може другачије да дође до правде“

 

Извор: Srbijadanas.com/ Српски телеграф

Ознаке