Русија Свет

УДАРНА ВЕСТ! Руси заузели америчку базу! Ево шта се дешава!

Одлазеће америчке снаге очигледно су покушале да оставе што је могуће мање, пошто је виђено десетине камиона како евакуишу терет

РУСКА војна полиција и стручњаци за деминирање преузели су контролу над аеродромом у северној провинцији Алепо, који су напустиле америчке снаге.

Донедавно, ваздухопловна база Сирин била је један од највећих војних објеката које су америчке снаге илегално заузеле у Сирији, али убрзо је напуштена након што је амерички председник Доналд Трамп објавио да САД немају разлога да остану у региону, осим за „обезбеђивање нафте“, наравно.

Ушли смо и ставили унутрашњи и спољашњи периметар под стражу. Постављени су и стационарни положаји. Сада екипе за уклањање мина пролазе кроз сваку зграду, проверавајући да ли постоје експлозивна средства или изненађења остављена за нас – рекао је припадник руске војне полиције за телевизијски канал Министарства одбране Русије „Звезда“.

Одлазеће америчке снаге очигледно су покушале да оставе што је могуће мање, пошто је виђено десетине камиона како евакуишу терет, док су то подручје неколико дана потресале експлозије.

Али много тога је остало нетакнуто, попут теретане, и што је најважније, неасфалтирани, али још увек веома значајан аеродром. Руска војска планира да напуштену америчку базу претвори у центар за дистрибуцију хуманитарне помоћи и тамо оснује локални огранак центра за помирење.

 

Извор: Новости.рс/ Восток

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2019.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930