Регион Србија

УДАРНА ВЕСТ! У Загребу ухапшен српски водитељ!

У среду изведен пред надлежног судију истраге загребачког Жупанијског суда

Горан Марковић, некадашњи редитељ и водитељ емисија „Немогућа мисија“ и „Рикошет“ на ТВ Пинк ухапшен је у Загребу, по потерници српског правосуђа које га тражи због кривичног дела утаје пореза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марковић је у среду изведен пред надлежног судију истраге загребачког Жупанијског суда која му је одредила екстрадицијски истражни затвор.

Према писању српских медија, Марковић и његов кум, бивши политичар и естрадни манаџер Саша Мирковић, били су обухваћени полицијском акцијом кодног имена Шетач у Србији прије осам година. Тада је Марковић неко време провео у притвору.

Тамошње тужителаштво теретило их је за фиктивно пословање преко фирме Медиа Визардс, односно за утају пореза и прање новца.

Према оптужби српских власти, Марковић је као одговорна особа поменуте фирме лажно приказивао набаву услуга од фирми које су биле под контролом чланова криминалне групе раскринкане 2010. године. Темељем фиктивних фактура извучено је око седам милијуна динара, па се Марковића теретило да је избјегао плаћање порезних обвеза држави у висини од око 2,5 милијуна динара.

Горан Марковић звани Пикасо побегао је из Србије у октобру 2017. године, а потерница за њим расписана је у јануару 2018. године.

Спекулисало се да се склонио у Македонију заједно са својим кумом Сашом Мирковићем, који је имао још цијели низ судских процеса у Србији. Но, на концу је Мирковић, како су извијестили српски медији, овога љета ухићен у Будви и изручен Београду, док је Марковић сада „пао“ у Загребу. Надлежни суд тек треба одлучити о његовом изручењу Србији.

 

Извор: Srbijadanas.com