Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Чека вас изненађење на рачунима а ево када пензионерима леже 5.000 динара

Повећање плата на снази, у понедељак помоћ пензионерима.

Повећање плата у јавном сектору, на основу ребаланса буџета, данас је ступило на снагу, а у понедељак ће пензионерима бити исплаћена једнократна помоћ у висини од 5.000 динара.

Скупштина Србије усвојила је у среду измене финансијског плана Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2019. годину, на основу којих ће се пензионерима у Србији исплатити једнократна помоћ од 5.000 динара.

Посланици Скупштине Србије усвојили су 7. октобра ребаланс буџета за 2019. годину којим је предвидено да се вишак у буџету од 46,6 милијарди динара искористи за повећање плата у јавном сектору од осам до 15 одсто, од. 1.новембра, за једнократну помоћ пензионерима од по 5.000 динара, за помоц грађанима који су задужени у швајцарским францима, као и за капиталне инвестиције.

Министар финансија Синиша Мали рекао је раније да ће медицинске сестре добити највеће повећање од 15 одсто, следе доктори са 10 одсто, установе културе са такоде 10 одсто, док ће запослени у просвети и предшколству имати повећање од девет одсто, колико и запослени у установама социјалне заштите и МУП-у.

Запослени у Управи царина и Пореској управи добиће повећање од осам одсто.

Извор: Ало/Танјуг