Србија

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ: Ево шта је забрањено од 2020. године !

Заменик градоначелника Београда Горан Весић подржао је бициклисте који су јуче протестовали у Васиној улици, али и најавио нови вид борбе против бахатих возача од јануара 2020.године! И то уз помоћ нових софистицираних камера које се увелико последњих месеци постављају по српској престоници.

– Бициклисти који су јуче поставили парадајз на бициклистичкој стази, како би скренули пажњу на бахато паркирање, потпуно су у праву. Бициклистичке стазе служе за бицикле, а не за бахате возаче и њихово иживљавање. Нажалост, није ово једина бицклистичка стаза која служи за паркирање – рекао је Весић, гостујући у јутарњем програму Студија Б.

Заменик градоначелника је додао да је издат налог да се посебно кажњава ово бахато паркирање.

– Нажалост, у граду нема довољно ни саобраћајних полицајаца нити комуналних милицајаца да санкционишу овај безобразлук са паркирањем „на минут“ и са „четири мигавца“ на сваком месту где се дешава – истакао је Весић.

Он је додао и да је Град Београд почео да решава овај проблем.

– Прво ћемо од 1. децембра решити бахато разношење робе по граду током читавог дана и заустављање саобраћаја – казао је Весић и додао да ће Град Београд од јануара решити паркирање „на минут“ на улици, на бициклистичким стазама и на тротороарима.

Град завршава набавку високо технолошки напредне опреме какву имају многи велики градови Европе који су тако решили проблем.

– Од јануара и овај проблем на територији града који је зониран биће решен. Нове камере ће покривати све најважније улице, па ће бахати возачи да плаћају казне, а не да вуку читав град за нос – рекао је заменик градоначелника.

Подсећамо, јућерашњом акцијом, активисти Улица за бициклисте су још једном апеловали на возаче да не паркирају аутомобиле на стази, као и на грађане, односно бициклисте, да сваки прекршај пријаве комуналој или саобраћајној полицији.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2019.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930