Србија

ВУЧИЋ РАЗОТКРИО ЗАВЕРУ: Оптужили су нас да убијамо руску децу а ово је истина о продаји оружја

Вучић се обратио јавности након Регионалног форума младих лидера у Новом Саду.

Председник Србије Александар Вучић, председник Северне Македоније и председник Словеније Борут Пахор учествовали су данас на четвртом Регионалном форуму младих лидера у Новом Саду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога, председник се обратио јавности.

Председник се осврнуо на срамне оптужбе да држава Србија продаје оружје Украјини.

– Оптужили су нас да убијамо руску децу тако што Србија зарађује продајући гранате Украјини. Хтели су додатно да отежају својој земљи однос са Русијом. Ноћас сам се запитао докле то може да иде? Драган Ђилас и Мариника Тепић су показали документ који је требао да докаже кривицу Србије – да смо ми извозили оружје. Показали су једну осмину докумената, али нама није било тешко да их пронађемо – рекао је Вучић и извадио комплетну документацију!

Вучић је новинарима показао папир за који тврди да га имају и опозициони политичари, али да су сакрили његов садржај.

– Сакрили су две странице документа у којем се каже да је присутан био Дементијев и извесни Јеличић из Крушика, као и Славица Милошевић-Грачанин. Тражене су минобацачке мине, а крајњи корисник је Натан из Пољске. Дакле долази трговац који преговара Натан из Пољске, они су у вези са мамом узбуњивача из Ваљева – рекао је Вучић.

Вучић је показао и уговор и дозволу које је дало Министарство трговине фирми Техноремонт Петра Црногорца и мајке, како је Вучић рекао, „лажног узбуњивача из Крушика“.

– Србија је урадила све по закону, крајњи корисник је Натан, компаније “госпође Маме“ и господина Петра Црногорца, а ми, са основном сумње да ће то неко да реекспортује упознајемо припаднике руске службе – рекао је Вучић.

Извор: Ало