Србија

ВУЧИЋ УЗНЕМИРИО ГРАЂАНЕ! Почели озбиљни притисци на нашу војску, не смем ни да вам кажем шта нас чека!

Председник Александар Вучић изјавио је данас да постоје озбиљни притисци на српску војску и наменску индустрију, јер многи тешко подносе војну неутралност Србије и то што земља самостално доноси одлуке.

На питање новинара да ли је недавно хапшење због изношења техничке документације из фабрике „Први партизан“ само један вид нарушавања и „изгуравања“ српске одбрамбене индустрије из послова, Вучић је одговорио:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То је једна од ствари“.

Председник је рекао да постоје озбиљни притисци на српску војску и наменску индустрију и да је та тема много „тежа“ од онога како данас изгледа и како је навео, мање повезана са случајем на којем је „неко мислио да бог зна шта изгради“.

„Имамо других проблема, јер војну неутралност Србије, самосталност у доношењу одлука многи други не могу лако да поднесу и зато ће наставити са тим“, рекао је Вучић.

Он је навео да је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг конкретан када каже да је Србија војно неутрална и да може сама да одлучује, али да постоје друге врсте притисака, о којима, каже, сад не сме јавно да говори.

 

Извор: rs.sputniknews.com