Србија

СРБИЈА НА УДАРУ! СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА: Долази нам јак циклон са снегом, следи нагли пад температуре

Након прошлонедељног пролећног времена и температура нетипично високих за ово доба године, у нашу земљу пред празнике стиже и захлађење.

Након прошлонедељног пролећног времена и температура нетипично високих за ово доба године, у Србију је коначно стигло захлађење, а крајем недеље очекују нас и снег и суснежница у нижим пределима на југу и на западу земље!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Ђорђе Ђурић, метеоролог „Ведер ту амбреле“, каже да нас наредних дана, након топлог таласа, очекује осетно захлађење.

– И данас ће широм Србије бити облачно с кишом, а у брдско-планинским пределима и са снегом. Већа количина падавина очекује се у централним и источним пределима Србије.

Средином дана у северозападним, а после подне и увече и у осталим пределима Србије очекује се постепени престанак падавина и разведравање – каже Ђурић и додаје да ће дувати јак северозападни ветар, али ће крајем дана бити у слабљењу. Минимална температура кретаће се од три до седам степени, а максимална дневна од пет до десет степени. – У среду и четвртак ће широм Србије бити променљиво облачно, понегде с кишом, а у брдско-планинским пределима са суснежицом и снегом. У среду ће дувати јак северозападни ветар. Максимална температура биће од четири до десет степени – каже Ђурић и додаје да ће у петак и суботу бити још хладније, а у појединим деловима Србије коначно ће се и забелети улице.

– Суснежица и снег нас у петак и суботу очекују и у нижим пределима, и то на југу и на западу Србије. Максимална температура биће од три до седам степени. Хладно ће бити и у Београду, са максималном температуром до шест степени, али се у престоници још увек не очекује формирање снежног покривача – каже Ђурић.

Извор: Ало.рс/Курир/М.Ч.