Спорт

АБА ЛИГА ДРАСТИЧНО КАЗНИЛА Ц. ЗВЕЗДУ: Да ли ће црвено-бели иступити из регионалног такмичења?!

Утакмица 13. кола АБА лиге између Будућности и Црвене звезде регистрована је резултатом 20:0, а српски и регионални шампион кажњен је и одузимањем једног бода одлуком дисциплинских органа овог такмичења.

АБА лига је казнила кошаркашки клуб Црвена звезда због неодласка на меч против екипе Будућности у Подгорицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, клуб са Малог Калемегдана мораће на рачун регионалног такмичења да уплати и 20.000 евра, преноси „Блиц“.

Подсећамо, Црвена звезда није отпутовала у Подгорицу због безбедносних ризика, а после препорука овдашњих безбедносних служби. Из Будућности су са друге стране уверавали да су обезбеђени сви услови да се несметано одигра меч.

На паркету Мораче су се у предвиђеном термину за одигравање утакмице појавили само домаћи играчи са судијама, а после формалног подбацивања означен је и завршетак меча.

Будућност ће након озваничења ове одлуке бити на деоби првог места са 23 освојена бода, док ће Црвена звезда остати на седмом месту са 18 бодова.

Ипак, коначну реч имаће Председништво АБА лиге које је привремено преузело ингеренције директора и спортског директора лиге.

„Стога, дисциплински судија сматра да је казна одузимања бода који би клуб добио да је дошао на утакмицу и изгубио, те новчана казна коју је изрекао адекватна почињеном прекршају, наравно, све под условом да Председништво, односно директор или спортски директор не донесу другачију одлуку у вези са регистрацијом утакмице, јер тада и ова казна не егзистира, те уколико се донесе другачија одлука у вези са регистрацијом утакмице, тада ће одлука о евентуалној казни бити поновно донета. Дисциплински судија напомиње да АБА лига или директор и спортски директор темељом чланка 32 ДП АБА могу донети и другачију одлуку у вези са новчаном казном. Дисциплински судија АБА лиге заиста разуме клуб КК Црвена звезда МТС, јер није лако донети одлуку када сигурносна ситуација није таква да би се играла утакмица, али је упркос томе, с обзиром на ситуацију, ипак требало да дође и спортски покуша да одигра утакмицу, посебно због историје тог клуба и његовог реномеа, наравно уз помоћ АБА лиге која је задужена за сигурност такмичења и због свега тога је казна мања од оне коју би клуб добио да није било таквог настојања клуба да му Председништво АБА лиге квалитетно одговори.“

Извор: Блиц/sputniknews.com