Регион

Албанац напао Српкињу, ставио јој нож под грло и увукао у улаз зграде, а онда…

Судија за истрагу которског Основног суда Шпиро Павићевић одредио је притвор до 30 дана албанском држављанину Арбену Залију (29) који је синоћ у Будви ножем ранио туристкињу из Србије, покушавајући да је опљачка.

Залија је одмах ухапсила будванска полиција, која га је уз кривичну пријаву привела которском судији. Павићевић је потврдио „Вијестима“ да је у присуству браниоца саслушао окривљеног, те прихватио предлог которског тужиоца и одредио му притвор до 30 дана. Зали је данас упућен у Истражни затвор у Спужу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Незванично се сазнаје да је Зали пре 20 дана дошао у Будву, где је радио као физички радник. Он је синоћ око 18 часова у Маинском путу пресрео туристкињу из Србије и одвукао је у улаз оближње стамбене зграде. Ту је више пута ударао ногама и рукама покушавајући да јој отме торбу.

Она се супротставила разбојнику, након чега је Зали извадио нож и ставио јој под грло тражећи да му да торбу, када ју је ранио ножем по шаци. То су видели пролазници и један младић је скочио и спасио жену, а полиција која је позвана одмах је стигла и Залију ставила лисице на руке.

Њему се ставља на терет кривично дело разбојништво у покушају. Туристкиња није задобила теже повреде.

Извор: Вијести