Регион

ДЕЧАК СА ОВОГ СНИМКА ЈЕ ПОСТАО ТРОСТРУКИ УБИЦА: Ја сам Филип, испричаћу вам један мој сан! (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Филип Завадлав (25) доспео је у фокус јавности када је протеклог викенда ухапшен због троструког убиства у Сплиту, а сада је на интернету почео да кружи снимак из 2006. године у коме се види да је као дечак гостовао у једној емисији.

Као основац појавио се у емисији „Дица сритних лица“ када је морао да преприча један свој сан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ја сам Филип из Сплита, испричаћу вам мој сан. Једног дана сањао сам да сам сам отишао са својим пријатељима на екскурзију 4. разреда у Аустралију. Попели смо се на један велики небодер који је био повише мора, на њему је било као овдЕ горе на Марјану. Истраживали смо, АЛИ када смо дошли горе, имали смо шта да видимо. Када смо дошли горе, видели смо собе без прозора.

Кад би провирио кроз прозор, било би као да си на некој великој висини, да ћеш упасти у море. Тада смо сви бежали, а учитељица нас је скупила. Ја сам био срећан, али сам желео да видим ту висину. Једног трена сам се дошуњао, а учитељица ме питала: Филипе, шта то радиш?

Filip Zavadlav, ubojica iz Splita u emisiji "Dica sritnih lica" iz 2006. godine, godine koja nije toliko daleko za nama….

Posted by Dado Slogar on Tuesday, January 14, 2020

Рекао сам јој да желим видети ту висину, а она ми је рекла: Ма не можеш, упашћеш.

Учитељица ме узела и ја сам отишао…

Онда ми је мама донела доручак, рекао сам јој: Мама, само час, сањам леп сан… Рекла је да не могу више спавати па сам опет рекао: Молим те. Онда је рекла: Ма добро.

Али, тада сам већ био будан.

Жао ми је што га нисам довршио. Мислим да ће ми се сванути тај дан. Хвала.“

Иначе, како су пренели локални медији, Филип је одрастао у дисфункционалној породици па су још 2008. године он и његов брат побегли у полицију након што их је њихова мајка истукла.

Осим забрињавајућих односа у породици, један Филипов брат својевремено је издвојен из породице, у Задру је завршио средњу школу, након чега су почели и проблеми с дрогом. Ипак, њихове комшије тврде да су највећи кривци за целокупну ситуацију њихови родитељи јер ‘да су дечаци одрастали у нормалној породици, то се сигурно не би догодило’.

Подсетимо, из аутоматске пушке убијени су Марино Паић, Јурица Торлак и Марин Бобан. Полиција је у кафићу у сплитском кварту Скалице ухапсила 25-годишњег Филипа Завадлава, кога сумњиче за покољ.

Завадлав је пребачен у загребачку затворску болницу где чека психијатријско вештачење.

Извор: Курир.рс/Index.hr