Регион

ЂУКАНОВИЋ ДОВЕО СПЕЦИЈАЛЦЕ НАТО ПАКТА: Мило се спрема да уведе ванредно стање у Црној Гори!

НАТО стигао да помогне Милу у рату са СПЦ! На десетине специјалаца из централе НАТО стигло је у Црну Гору, сместило се у изнајмљене виле у Подгорици и Будви и увелико раде на пројекту „ломљења кичме“ Српској православној цркви, упозоравају црногорски медији.

Они располажу информацијом и да је Милу Ђукановићу недавно, док је боравио у САД, јасно саопштено да би последица било каквог компромиса са СПЦ у Црној Гори, а поводим спорног закона којим се директно удара на светиње, била „равна шамарчини која би дуго звонила по ушима НАТО“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога, али и због чињенице да је из дана у дан на улицама црногорских градова све више незадовољних грађана и свештенства који траже да се закон повуче (јуче на минус десет одржана литија дуга чак 50 километара) не чуди што је Ђукановић сада смислио подмукао начин како да бар мало реши највећу кризу у три деценије дугој каријери. Он је, наиме, према информацијама које стижу из Подгорице, почео интензивно да разматра могућност да у земљи прогласи ванредно стање! Поједини портали из комшијске земље објавили су да он има намеру да сазове хитну седницу Савета за одбрану и безбедност, позивајући се на „угрожавање или покушај рушења уставног поретка“.

– У оптицају је и могућност увођења ванредног стања јер је очигледно да власт нема механизме да спречи отпор верника СПЦ, али и да нема намеру да повуче спорни закон. „Резервни“ повод је „нарушавање јавног реда и мира“ уколико би дошло до било каквог монтираног сукоба побуњеног народа и полиције или обрачуна црногорских националиста са верницима. Уколико Ђукановић у консултацијама са припадницима тима НАТО процени да не постоји друго средство за ефикасно гушење народне побуне, увођење ванредног стања логичан је институционални потез – констатује се у тексту који су објавили црногорски портали. Наводи се на крају и да би одлуку о проглашењу ванредног стања могла донети искључиво Скупштина Црне Горе ефикасношћу посланика парламентарне већине.

Литија се ширила читавог дана

У четвртак око 6.30 кренула је до сада најдужа литија, од чак 50 километара, из манастира Блишкове до Храма Светих апостола Петра и Павла у центру Бијелог Поља. Током читавог дана у ову величанствену литију која се завршила молебаном укључивали су се мештани свих села и насеља која су у планској рути саме литије…

Ковачевић: Победићемо и Мила и НАТО тимове

Марко Ковачевић из опозиционог Демократског фронта каже да је Ђукановића народ сатерао у ћошак, због чега је био присиљен да позове у помоћ НАТО специјалне тимове.

– Али они су га погрешно саветовали да са својим најжешћим и најбољим присталицама и полицијом по сваку цену спречи литију на Цетињу. Најава литије на Цетињу оголила је сву немоћ ДПС-а и Мила Ђукановића, који су претили сукобима, а потом мобилисали своје присталице којих је из читаве Црне Горе дошло једва нешто више од 300. Кличући „Е вива Монтенегро“ на страном језику показали су да желе да отуђе Црну Гору од онога што она јесте и да поделе православни живаљ у држави. Народу је тога доста и овај Ђукановићев и НАТО бродолом јуче на Цетињу јесте знак да када ни у свом највећем упоришту не може окупити ни хиљаду људи, нема чему да се нада ни у остатку Црне Горе ни на изборима. Српски православни народ са осталим верницима на литијама односи победе и над Милом Ђукановићем и над НАТО тимовима.

 

Извор: Ало