Регион

ДРЖАВА ЈЕ ДЕФИНИТИВНО УМРЛА, ОВО ЈЕ ФАШИЗАМ: Овако су Црногорци напали СВОЈЕ због зелених дресова рукометаша

Медији у Црној Гори осудили су наступ својих рукометаша у зеленим дресовима на мечу са Србијом у Грацу.

„Соколови“ су славили победу 22:21, прву у историји на европским првенствима, и продужили наду да могу до наредне фазе, али је тај успех остао у сенци зелених дресова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зелена боја представља сећање на зеленашки Комитски покрет из 1918. године, који је на челу са генералом Крстом Поповићем Божићном побуном устао против одлуке Подгоричке скупштине да се Црна Гора прикључи Србији.

Најоштрији у осуди опреме црногорских рукометаша био је портал борба.ме, са текстом под насловом: „Фашизам рукометаша Црне Горе, држава је и дефинитивно умрла“!

„Рукометаши Црне Горе вечерас су исписали још једну срамну страницу у историји ове некада поносне државе. У мечу са Србијом, истрачали су на паркет у зеленим дресовим, промовишући тако усташку идеологију ткз. комитског покрета“, стоји на почетку текста, у коме се касније додаје:

„Наравно, држава је прећутала овај фашизам, као и многи други ‘борци’ у неовисном Монтенегру. Ћуте и ‘борци’ за људска права и слободе.

Подсетимо – такозвани зеленашки (комитски) покрет власти у Црној Гори годинама покушавају да представе као тобожње борце против наводне ‘српске окупације’ из 1918. године, па ова конотација у мечу против Србије има нарочито провокативан карактер.

То је нарочито изражено у последње време, када су односи Београда и Подгорице у силазној путањи, након одлуке црногорског режима да усвоји спорни Закон о слободи вероисповести, којим се планира отимачина имовине Српске православне цркве у Црној Гори“.

Извор: Курир спорт