Србија

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Овакву зиму нисте очекивали, ево када стиже снег…

Фото: фејсбук принтскрин

У Београду ујутру слаб мраз, ниска облачност и местимично магла које ће се задржати већи део дана.

У Србији се данас ујутро очекује слаб мраз, а током дана у већем делу земље дужи сунчани интервали, у планинским пределима сунчано, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХЗС).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура од -5 до 0 степени, највиша дневна од четири до седам.

У Београду ујутру слаб мраз, ниска облачност и местимично магла које ће се задржати већи део дана.

Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура од -4 до -2, највиша дневна од -1 до два степена.

До недеље ће бити суво с јутарњим мразем, током дана претежно сунчано с температуром око и мало изнад просека за ово доба године.

До краја прве половине јануара очекују се нешто блаже температуре, али не задуго. Наиме, у трећој декади јануара очекује се ледени талас, наводи се на сајту РХМЗ. Снежне падавине у Београду најављене су за 23. јануар.

Средња минимална температура ваздуха у јануару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 2.5ºЦ у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини минимална температура од 1.3, а максиамална око 5.4 степени. Месечна сума падавина током јануара биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 2 мм нижим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини јануарска сума падавина износиће око 42 мм.

ФЕБРУАР: Блажи и са просечним падавинама

Средња минимална температура ваздуха у фебруару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, у Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха од 1 степен, док ће средња максимална температура ваздуха током фебуара биће око 7.5 степени.

Месечна сума падавина током фебруара биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 6 мм у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини фебруарска сума падавина износиће око 27 мм.

Извор: srbijadanas.com