Србија

ХИТНА ПОМОЋ НЕ СТАЈЕ, ПОЛИЦИЈА СЕ РАСПОРЕЂУЈЕ: Мртви се ређају од јутрос и све је горе

Тешка туга…

Данас је у Србији дошло до неколико самоубистава и убистава, а најгори забележен случај био је онај у околини Оџака где је муж убио своју бившу жену. Пронађено је и једно искасапљено тело.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је јануар један од најдепресивнијих и најцрњих месеци у току године сведочи број убистава и самоубистава који се, према статистици, највише догађају управо у овом месецу. Тим поводом, контактирали смо доктора психолошких наука Радомира Чолаковића који нам је објаснио зашто се то највише догађа управо у јануару.

– У свету је одавно познато да су људи најдепресивнији управо у јануару. Пред крај године сви сумирамо шта смо урадили током те године, сабирамо неке опште утиске и у већини случајева нисмо задовољни исходом.

– Из тог разлога настаје депресија. Још када се на то додају дани пуни алкохола на прославама тих дана, депресија се појачава и диже се рука на себе или друге. То је апел за помоћ! Није лако издржати свођење неког негативног биланса. Увек има излаза из ситуације ма колико лоша била. На лоше расположење утичу и климатске промене, на људе који су метеопате.

– Највише злочина се дешава и пред викенд, када се неки људи осете усамљено. Тада се у стању сужене свести дешава свашта, па тако и да дигну руку на себе и друге – каже Радомир за ало.рс.

У складу са овом причом издвојили смо само неколико данашњих убиства и самоубиства у Србији.

ЈЕЗА КОД ЗАЈЕЧАРА

Мушкарац З. С. (37) из села Велика Јасикова код Зајечара, јутрос је извршио самоубиство вешањем.

Према још непотврђеним информацијама, сумња се да се З.С. убио због немаштине. Иначе, он је живео са супругом и шесторо деце, али нико није био запослен.

Извор: Ало.рс/М.Ч.