Регион

ИГОР ДЕДОВИЋ БИО СТРАХ И ТРЕПЕТ У ЦРНОЈ ГОРИ! Ово су ликвидиране вође Шкаљарског клана!

Фото: Јутјуб Newpost GR

За Игором Дедовићем (43), који је са браћом Вукотић означен као вођа шкаљарског клана, била је расписана потерница због покушаја двоструког убиства Војина Ступара и Милоша Радоњића блиских кавачком клану крајем марта 2016. у Котору

Убијени Игор Дедовић је после хапшења Јована Вукотића преузео место вође “шкаљарског“ клана. Иза себе има веома бурну биографију, а оперативни подаци наводе да је скоро сваке године био је учесник у неком кривичном делу, убиству или диловању дрогом. За њега је кружила прича да је „страх и трепет“ у црногорском подземљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ресторану у Атини вечерас су убијени су челници црногорског шкаљарског криминалног клана Стеван Стаматовић (43) и Игор Дедовић (43).

На њих је пуцано у дупке пуном ресторану, у ком су били са супругама и децом. Како јављају грчки медији, све се догодило за 30 секунди – нападачи су улетели у ресторан и ликвидирали Дедовића и Стаматовића.

У пуцњави је рањена и једна жена, која је одмах превезена у болницу. За сада нема потврде да ли се ради о супрузи једног од убијених шкаљараца.

Шверц више од тоне кокаина вредног око 300 милиона евра организовао је Игор Дедовић, један од вођа озлоглашеног црногорског „шкаљарског клана“, наводе црногорски медији. Дедовић је некада био власника чувеног ланца пицерија „Пронто“, неколико дана након што је био рањен у пуцњави која се догодила у августу 2008. године, напустио је Црну Гору.

За Игором Дедовићем (43), који је са браћом Вукотић означен као вођа шкаљарског клана, била је расписана потерница због покушаја двоструког убиства Војина Ступара и Милоша Радоњића блиских кавачком клану крајем марта 2016. у Котору.

За то дело Црна Гора тражи од Србије изручење Јовице Вукотића, док је Милић Миња Шаковић хапшен и био у притвору у Спужу, а потом пуштен на слободу.

Дедовића су српски истражитељи повезивали са шверцом тоне кокаина који је нађен у Црном мору код обала Румуније прошле године, после чега су ухапшена двојица Врањанаца.

Стеван Стаматовић важи за вођу загоричана, криминалне групе из Подгорице која је блиско сарађивала са шкаљарским кланом. Убијени Стаматовић српској јавности постао је познат у истрази убиства Александра Станковића званог Сале Мутави 13. октобра 2016. године, јер је наводно тог дана био у Београду, након чега се вратио у Подгорицу.

Он је, међутим, у медијима црногорским демантовао да има икакве везе са убиством Салета Мутавог. Такође, Стаматовић је довођен у везу и са оружјем које је у пронађено у Јајинцима, у близини куће тадашњег премијера а садашњег председника Александра Вучића.

Један од најближих сарадника убијених Дедовића и Стаматовића је Милић Миња Шаковић који је на слободи у Црној Гори. Од вођа шкаљараца преостала су браћа Вукотић, с тим што је Јовица Вукотић у екстрадиционом притвору у Београду, док је Игор Вукотић је у бекству и за њим је расписана међународна потерница.

У априлу 2019. један од највећих удараца шкаљарском клану био је управо убиство Веселина Веска Вукотића, оца Јовице и Игора Вукотића. Веско Вукотић убијен је у Котору испред своје куће. То убиство је до данас остало нерасветљено.

Војин Ступар на којег су, како се сумња пуцали Дедовић, Вукотић и Шакотић, је зет Игора Божовића, једног од вођа кавчана који је такође у бекству од црногорског правосуђа, док је Милош Радоњић пре неколико месеци ухапшен у Хрватској са лажним документима.

Црногорци су Стаматовића сумњичили да је организовао криминалну групу чији је задатак био да убију Радојицу Зековић, који је близак кавачком клану.

Претходних година Шпанија је била земља у којој су припадници шкаљарског клана и њима блиским кринималним групама углавном налазили уточиште. У протекле две године уместо Шпаније све чешће се помињала Атина.

У рату шкаљарског и кавачког клана од фебруара 2015. до данас убијено је више од 40 особа.

Извор: Курир.рс