Србија

ИСПОВЕСТ ПРОДАВАЧИЦЕ КОЈА ЈЕ НОКАУТИРАЛА МИЛИЦАЈКУ: Пао ми је мрак на очи, лупила сам је, храним девет уста! (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин
loading...

Нисам желела проблем, хтела сам да се померим, али, ето, десило се. Милицајка ме јурила, чупала, а све то гледало је моје болесно дете. Лупила сам је, нисам могла више да трпим, прича продавачица са пијаце за Курир одмах по изласку из притвора.

Од продаје на пијаци храним девет уста, издржавам целу породицу. Милицајка се поставила према мени као да сам највећи криминалац, па нисам убила неког да се тако понаша. Ударала ме је, чупала и вукла пред сином. Пао ми је мрак на очи и лупила сам је!

Овим речима почиње причу за Курир Садија Дурмиси (37), која се нашла у центру пажње јавности након што је после краће расправе и отимања кофера, у којем је била роба, у недељу нокаутирала комуналну милицајку А. М. поред пијаце на Видиковцу. Милицајка А. М. је завршила у болници, а продавачица је након инцидента ухапшена због напада на службено лице.

Фото: Фејсбук принтскрин

Она је јуче, након два дана проведена у притвору, отворила душу за Курир испред Палате правде, после саслушања код тужиоца, и рекла да није крива, тврдећи да је милицајка прва насрнула на њу.

– Чим сам видела милицију, кренула сам да купим ствари, међутим, милицајка је мене јурила. Са мном је био син од 16 година, а он је болестан и не сме да доживи стрес. Пре годину и по дана пао је са трећег спрата, имао је прелом лобање и нагњечење мозга, четири дана је био у коми, остао је жив захваљујући докторима и Богу, и он не сме да се нервира – испричала нам је Садија и наставила:

– Нисам желела проблем, хтела сам да се померим, али, ето, десило се. Комунални милицајци су нас вређали, а она ме је ударила пред болесним сином! Морала сам да се одбраним, јурила ме је, чупала, шутирала, вукла, све је то дете гледало. Пао ми је мрак на очи. Лупила сам је, нисам могла више да трпим. Уплашила сам се и побегла у ћошак и ту сам изгубила свест. Кад сам дошла себи, видела сам лисице на рукама.

Садија је рекла и да 19 година продаје по пијацама, али да никада није доживела непријатност.

– Син је плакао, уплашио се. Ово је једини вид зараде који имам, муж не ради нигде за стално, повремено ако има неки послић. И шта ћу ја сад?! И робу су ми узели. Превише кошта да изнајмим тезгу, а и неће да дају свакоме. Повремено изађем на пијац, болесна сам и ја. Лечила сам се због психичких проблема након што ми је отац оболео од карцинома и након што су ми срушили кућу – казала је саговорница Курира.

Она је рекла да је пресрећна што је коначно загрлила своју децу након два дана.

– Једва су чекали да ме виде. Плакали смо од среће, имам четворо деце, од 21, 20, 17 и четири године. Деветоро нас је у кући, а син ми чека дете, тако да ће нас ускоро бити десеторо, и све треба прехранити.

Садија је у овом немилом случају зарадила и надимак Тајсонка, због нокаутирања комуналне милицајке, те вели да јој је сад и мало драго.

– Драго ми је што ме зову Тајсонка, сад сте ме баш насмејали тим надимком. Чула сам и да ме многи подржавају и да су стали на моју страну. Захвална сам мом народу. Хвала Србији! – нагласила је Садија.

Она је демантовала наводе да се све ово догодило због личног сукоба, који наводно датира одраније између ње и милицајке у вези са местом за нелегалну продају робе.

– Милицајку сам видела свега два пута на пијаци, и то је све – рекла је Садија.

Признала дело

БРАНИ СЕ СА СЛОБОДЕ

Садија Дурмиси и комунална милицајка А. М. саслушане су јуче у Другом основном тужилаштву у Београду поводом инцидента на пијаци. Продавачица је признала да је напала милицајку, против ње је покренута истрага, па је пуштена да се током поступка брани са слободе, незванично сазнаје Курир.

Ј. С.

Извор: Курир.рс/Мина Бранковић

Loading...
loading...
loading...